Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Slēpotājs Bikše PK posmā Zviedrijā apsteidz igauņu līderus

Nedēļas nogalē Zviedrijā Ulrikehamnā notikušajā Pasaules kausa (PK) posmā distanču slēpošanā labi nostartējis Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš 76 dalībnieku vidū 15 kilometru distancē brīvajā stilā ar intervāla startu ieņēma 64.vietu, aiz sevis atstājot igauņu līderus Aivaru Rehemā un Karelu Tamjarvu. Pirmo reizi kāds no latviešiem bija labākais Baltijas valstu sportistu konkurencē PK posmos slēpošanā.

Par uzvarētāju piekto reizi karjerā kļuva kanādietis Alekss Hārvijs, kuram mūsu slēpotājs zaudēja divas ar pusi minūtes (2:34), kas ir mazākā starpība, cik no uzvarētāja jebkad ir atpalicis kāds no Latvijas slēpotājiem šāda augsta līmeņa sacensībās, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sākums kā parasti I.Bikšem, kurš pēc FIS punktu reitinga no 76 dalībniekiem bija 72. un ar tādu numuru arī startēja, bija ātrs, pirmajā kontrolatzīmē pie 1,5 km uzrādot 33.laiku (+9,5 sekundes), bet pie 2,9 km turoties pie četrdesmitnieka – 43.vietā (+19,2 s). Pirmais aplis jeb 5 km tika pabeigti 45.vietā, no līdera atpaliekot salīdzinoši maz –29 sekundes. Ņemot vērā iepriekšējās sacensības, bija skaidrs, ka šāda tendence līdz beigām nesaglabāsies. Nākamajos 5 km Bikše labākajiem zaudēja 50 sekundes, kas kopā veidoja 1:19 deficītu un deva 57.vietu. Trešajā aplī jeb pēdējos 5 km, kad nogurums bija kļuvis lielāks un Induļa solis trasē nedaudz lēnāks, ātrākajiem sanāca zaudēt jau virs minūtes – 1:15.

Lai pēdējos kilometros viņš palaida priekšā pāris konkurentus, tomēr beigās par sekundi izdevās apsteigt 2013.gada pasaules čempionāta 7.vietas ieguvēju Aivaru Rehemā un par desmit sekundēm trīs reizes PK posmos trīsdesmitniekā iekļuvušo Karelu Tamjarvu, bet par astoņām sekundēm vienu vietu priekšā bija Latvijas čempionāta  1.posmā uzvarējušais kazahs Deniss Volotka. Pasaules kausa kopvērtējumā distancē I.Bikše ar 4 punktiem ieņem 76.vietu.

Līdz šim neviens cits no Latvijas slēpotājiem 15 km distancē ar intervāla startu nebija zaudējis uzvarētājam mazāk par trijām minūtēm augstākā līmeņa sacensībās kā Pasaules kausa posms, pasaules čempionāts vai olimpiskās spēles. Iepriekšējā mazākā starpība pieder Intaram Spalviņam, kurš 2007.gadā pasaules čempionātā bija atpalicis 3:28.

Hārvejam beigās sešas sekundes zaudēja PK kopvērtējuma līderis Martins Jonsruds Sunbī no Norvēģijas, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu mājinieks Markuss Helners par 0,4 sekundēm apsteidza šveicieti Dario Kolonju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi