Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SOK: Zubkova analīžu paraugam bija pievienots sāls

Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Zubkova dopinga analīzes, kas tika nodotas 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā, bija bojātas, kā arī vienam paraugam bija pievienots sāls, ceturtdien atklāja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka par antidopinga pārkāpumiem Soču olimpiskajās spēlēs SOK bobsleja pilotam Zubkovam atņēma tajās izcīnītos zeltus gan divniekos, gan četriniekos.

Ceturtdien SOK nākusi klajā ar detalizētu aprakstu, kāpēc Zubkovs atzīts par vainīgu.

Tajā SOK disciplinārā komisija uzsvērusi, ka Zubkova nodotās analīzes bijušas bojātas, turklāt vienam no urīna paraugiem bija pievienots sāls. Tāpat bobslejists bija to Krievijas sportistu sarakstā, kam pirms Soču olimpiskajām spēlēm tika dotas aizliegtās vielas.

Pēc Zubkova diskvalifikācijas četrinieku sacensībās Soču olimpisko spēļu zelts būtu jāsaņem latvieša Oskara Melbārža pilotētajam četriniekam, turklāt viņam vajadzētu saņemt bronzu arī divniekos, jo diskvalifikācija tika piemērota vēl vienam krievu pilotam Aleksandram Kasjanovam.

Zubkovs bija Krievijas delegācijas karognesējs Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet tagad viņam vispār liegts būt jebkādā veidā saistītam ar Olimpiādi.

Līdzīga diskvalifikācija piešķirta arī krievu skeletonistam Aleksandram Tretjakovam, līdz ar to zeltu vajadzētu saņemt latvietim Martinam Dukuram, bet bronzu - viņa brālim Tomasam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts Olympic Athlete from Russia jeb Olimpiskais sportists no Krievijas.

Top komentāri

Rozencveigs
R
Sāls - tā ir Vovkas piešprice no sartīrā močīšanas...
Zinetulla
Z
nu bļa jāsmejas , tad kas to sāli iebēra amerika vai dukuŗji... un kas notika pulkstenim , kurš fiksē starta laiku? tie krievi visu pasauli par muļķiem grib turēt
baltiem diegiem
b
Urodčenkovs kroplis pats sačakarēja tos paraugus ,tāpēc arī aizlaidās pie saviem saimniekiem pēc piķa ,taču dabūja pigu. Žēl sportistu ,kuri sportam veltī dzīvi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi