Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šorttrekists Bērziņš olimpiskajā debijā labāko piecpadsmitniekā

Vienīgajā disciplīnā nosprausto mērķi sasniedza šorttrekists Reinis Bērziņš. Pekinas olimpiskajās spēlēs 1500 metru distancē viņš ieņēma 15. vietu. Roberts Krūzbergs savā priekšsacīkšu slidojumā bija piektais un tālāk netika. Hvans Dehons no Dienvidkorejas kļuva par olimpisko čempionu.

Pāris dienu pirms starta Bērziņš norādīja, ka svarīgi būs izvairīties no satraukuma. "Pagaidām tā nav. No Roberta un arī citiem sportistiem gan esmu dzirdējis, ka starta rītā satraukums piezogas. Es centīšos sevi noskaņot, ka nekas jau nebūs savādāk – tiesneši būs tie paši, slidotāji arī, tikai mediju pārstāvju vairāk, nekā ierasts. Kad esi mierīgs, pilnīgi noteikti var sasniegt labāku rezultātu," Reinis sevi noskaņoja cīņai par vietu Top 10 vai vismaz Top 15. "Šorttrekā diena dienai nelīdzinās. Sportists, kurš palicis 28. vietā, nākamajā dienā var būt jau ceturtais, jo olimpiskajās spēlēs visi ir puslīdz vienā līmenī. Protams, ir Top 5 slidotāji, kuri ir pārāki, bet visi pārējie var cīnīties par iekļūšanu vismaz Top 8. Šorttrekā ir grūti kaut ko paredzēt, un priekšskrējienā ieņemta viena pozīcija augstāk vai zemāk var veidot desmit vietu izmaiņas kopvērtējumā."

Pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Bērziņš slidojumu sāka labi, bet tad viena apļa laikā palaida garām trīs sportistus un finišēja pēdējais. Diskvalificēja amerikāni Raienu Piviroto un Bērziņu iecēla pusfinālā. Tajā viņš finišēja piektais septiņu dalībnieku konkurencē. Pēc nīderlandieša Sjinkes Knegta diskvalifikācijas Bērziņš kvalificējas B finālam, kur bija jau piektais sešu sportistu konkurencē. 

"Labi, ka bija iespēja startēt visos skrējienos. Debijā ieguvu kārtīgu olimpisko pieredzi. Maksimāli daudz slidojumu – tieši tas man bija vajadzīgs," pēc sacensībām gandarījumu pauda Bērziņš.

No Latvijas šorttrekistiem Pekinā vēl startēs Krūzbergs, kuram piektdien 500 metru distancē būs kvalifikācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi