Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprintā konkurentes ātrākas

Patrīcija Eiduka Tour de Ski seriāla ceturtajā posmā nepārvar kvalifikācijas barjeru.

Pietrūka nieka 0,09 sekundes. Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Tour de Ski seriāla 4. posmā – brīvā stila sprinta kvalifikācijā – sasniedza 33. rezultātu un neiekļuva nākamajā stadijā. Ceturtdaļfinālam kvalificējas trīsdesmit ātrākās slēpotājas. Kopvērtējumā Eiduka atkāpās no 11. uz 13. pozīciju. Ceturtdien norisināsies 20 kilometru iedzīšanas sacīkste klasiskajā stilā.

Pirms došanās uz Tour de Ski Patrīcija sarunā ar Dienu izteica gandarījumu, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trīs sprinta sacensību vietā būs tikai divas, jo viņai labākas izredzes pacīnīties par augstu vietu ir izturības distancēs. Tomēr labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā Eiduka 1. posmā sprinta sacensībās negaidīti aizcīnījās līdz pusfinālam un ieņēma augsto 10. vietu.

Trešdien Latvijas slēpotāja nepārvarēja pirmo kārtu. Eiduka kvalifikācijā uzrādīja rezultātu divas minūtes un 44,31 sekunde. Pēdējo ceļazīmi uz nākamo kārtu ieguva norvēģiete Astrida Eire Slinna, kura 1,5 kilometru distancē finišēja ar laiku 2:44,22. Zviedriete Joanna Sundlinga kvalifikācijā bija ātrākā (2:33,43), bet finālā uzvarēja viņas tautiete Linna Svāna (2:32,35).

Ceturtdienas sacensības Patrīcija sagaida kā lielāko pārbaudījumu Tour de Ski seriālā. Sarunā ar Latvijas Radio sportiste sacīja: "Es jau zinu, ka lielākās zobu sāpes būs klasiskā iedzīšana, jo tur būs sacensības no punkta A līdz punktam B. Būs ārkārtīgi daudz uz stumšanos, kas man tiešām ir visvājākais posms visā šajā garajā ķēdē. Es domāju, ka Davosa man būs tāda kā izdzīvošana, bet es tāpat diezgan pozitīvi uz to visu skatos."

Piektdiena Tour de Ski būs brīvdiena. Sestdien sievietes sacentīsies 15 km distancē klasiskajā stilā ar kopējo startu, bet svētdien seriāls finišēs ar 10 kilometru distanci brīvajā stilā ar kopējo startu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi