Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stipri pamati finišam

"Robotiem" dubultuzvara Siguldā un kristāla globuss Sprintā.

Mājas ledus pat siltos laikapstākļos bija labvēlīgs Latvijas kamaniņu braukšanas izlases līderiem, kuri ar vairākām izcīnītām godalgām nedēļas nogalē Siguldā nostiprināja savas pozīcijas arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Dubultuzvara ekipāžu konkurencē nodrošināja Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem viņu pirmo kristāla globusu sprinta disciplīnā un ļāva nostiprināties kopvērtējuma trešajā vietā absolūtajā kopvērtējumā. Vīriešu sacensību kopvērtējumā otrajā vietā nostiprinājies Kristers Aparjods, kurš abās disciplīnās Siguldā piekāpās tikai leģendārajam vācietim Fēliksam Loham. 

Pirmajā no diviem Siguldā paredzētajiem Pasaules kausa noslēguma posmiem pagājušajā nedēļas nogalē tika likts punkts sprinta disciplīnai, kur trīs sacensību summā triumfēja "Roboti" jeb Bota un Plūmes ekipāža, atkārtojot brāļu Andra un Jura Šicu divreiz šajā disciplīnā sasniegto rezultātu. Sieviešu konkurencē sudraba medaļu sprintā izcīnīja Kendija Aparjode, kurai tas šīs disciplīnas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz trešo vietu. Identiskās pozīcijās sprintā un kopvērtējumā vīriešu sacensībās bija viņas brālis Kristers, kurš pēc finiša gan smaidīja ar nelielu piepūli, jo mājas trasē divreiz par pāris sekundes simtdaļu tiesu nācās piekāpties vācietim Fēliksam Loham. "Tāds ir sports. Kādreiz tu uzvari, kādreiz zaudē. Protams, šo nevar nosaukt par zaudējumu, jo otrā vieta – tas ir superīgi, bet mājās gribēju izcīnīt kaut ko spīdīgāku," līdz galam nepadarīta darba sajūta palikusi Latvijas izlases līderim. Viņam būs laba iespēja reabilitēties jau šajā nedēļas nogalē, kad ar vēl vienām sacensībām Siguldā noslēgsies Pasaules kausa sezona. Kristers pirms tām kopvērtējumā ieņem otro vietu – tik augstu sezonu vēl nav pabeidzis neviens Latvijas kamaniņnieks vīriešu vai sieviešu konkurencē.

Treneris Mārtiņš Rubenis pēc sacensībām neslēpa, ka pirmajā Siguldas posmā komanda nolēmusi braukt ar jau pārbaudītu tehniku, bet šonedēļ plānots pārbaudīt arī citus variantus. "Bija svarīgi noķert braukšanas sajūtas, jo pirms pirmā posma bija tikai pieci treniņbraucieni. Tagad trase ir piebraukta un ir skaidrs atskaites punkts, turklāt sacensības ir labākā iespēja notestēt jauno inventāru, meklējot risinājumus, kā to attīstīt."

Sacensības piektdien atsāksies ar Nāciju kausu jeb kvalifikāciju, bet Sprinta kausa vietā sezona svētdien tiks noslēgta ar stafetes sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi