Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stohs uzvar Četru tramplīnu sacensību pēdējā posmā un kopvērtējumā

Polijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Kamils Stohs trešdien svinēja uzvaru Četru tramplīnu turnejas ceturtajā posmā Bišofshofenā, uzvarot arī sacensību kopvērtējumā.

Trīskārtējais olimpiskais čempions Stohs par sacensību uzvarētāju kļuva trešo reizi. 33 gadus vecais poļu tramplīnlēcējs iepriekš bija uzvarējis tradicionālajā gadu mijas pasākumā 2017. un 2018.gadā.

Tāpat kā Stohs pa trim reizēm Četru tramplīnu sacensībās ir uzvarējis arī norvēģis Bjerns Virkola un VDR sportists Helmuts Reknāgels.

Somam Jannem Ahonenam ir piecas uzvaras, četras reizes uzvarējis ir austrumvācietis Jenss Veisflogs.

Stohs sacensības noslēdza ar 1110,6 punktiem, apsteidzot vācieti Karlu Geigeru (1062,5 punkti) un komandasbiedru Davidu Kubacki (1057,8 p.). Ceturtais finišēja norvēģis Halvors Egners Granerūds (1057,4), piektais - polis Pjotrs Žila (1037,2 p.).

Koronavīrusa pandēmija divkārtējam Pasaules kausa ieguvējam Stoham un pārējiem Polijas komandas dalībniekiem gandrīz atņēma iespēju piedalīties Četru tramplīnu seriālā.

Poļu tramplīnlēcējs Klemenss Muranka bija saņēmis pozitīvu Covid-19 testu, un visa komanda sākotnēji tika diskvalificēta, līdz atkārtotas pārbaudes Oberstdorfā liecināja, ka viņi ir veseli, tai skaitā Muranka, un sākotnējais pozitīvais rezultāts tika atzīts par kļūdu.

Stohs trešdienas izcīnīja uzvaru ar 300,7 punktiem. Kopā ar viņu uz goda pjedestāla kāpa norvēģis Mariuss Lindviks (280,4 punkti) un Geigers (277,3 p.).

Jau ziņots, ka pirmā posma sacensībās Vācijas trasē Oberstdorfā uzvarēja mājinieks Karls Geigers, otrā posma sacensībās 1.janvārī Garmišā-Partenkirhenē panākumu svinēja Polijas tramplīnlēcējs Davids Kubackis, piektdien labojot tramplīna rekordu, bet svētdien Insbrukā uzvarēja Stohs.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmais ir Granerūds, norvēģim iekrājot 768 punktus. 584 punkti ir vācietim Markusam Eizenbihleram, bet 508 punkti - Stoham.

Šosezon Covid-19 pandēmijas dēļ sacensības noris pie tukšām tribīnēm, lai arī ierasti sportistu sniegumu klātienē vēro aptuveni 25 000 līdzjutēju.

Tūre uz četriem tramplīniem norisinās 69.reizi vēsturē. Iepriekšējā sezonā tūrē uzvarēja un "Zelta ērgļa" trofeju ieguva polis Davids Kubackis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi