Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vācija ķeras pie bīstama salmiņa, bet Martins tuvojas titulam

Atcelts brauciens un sašutums sportistu vidū. Martins Dukurs triumfēja Pasaules kausa (PK) septītā posma sacensībās skeletonā Vācijas trasē Vinterbergā un kopvērtējumā apsteidza vācieti Kristoferu Grothēru.

Tomasam Dukuram piektā vieta. Sieviešu sacensībās Endija Tērauda ieņēma 17. vietu 22 dalībnieču konkurencē. PK sezona beigsies piektdien Šveices trasē Sanktmoricā.

Šokējošu lēmumu pēc pirmā brauciena pieņēma Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) žūrija. Vācijas puse bija iesniegusi protestu, ko žūrija apmierināja, jo neesot bijis ievērots reglaments trases tīrīšanā. Sniga, bet ne tik spēcīgi, lai būtiski ietekmētu rezultātus, turklāt visi spēcīgākie startēja viens aiz otra. Tiesa, ja trase būtu tīrīta, kā ierasts, pēc katra trešā startējošā, tad slaucītāji trasē būtu kāpuši pirms vāciešu Aksela Junga un Kristofera Grothēra starta. Pirmajā braucienā ātrākais bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, otro vietu dalīja Martins un Tomass Dukuri (+0,26 sekundes), bet Jungs ar Grothēru – 11. vietu (+0,54). 

No pirmā brauciena atcelšanas lielākais ieguvējs bija Jungs, kurš ar sasniegtu otru labāko rezultātu kopvērtējumā pacēlās uz otro pozīciju. Grothērs uzrādīja devīto rezultātu un zaudēja PK līdera dzelteno krekliņu, kuru pārņems Martins Dukurs. Zaudētājs bija Tretjakovs, kurš, visticamāk, būtu posmā uzvarējis. Latvijas un Krievijas skeletonisti pēc IBSF lēmuma apsvēra iespēju otro braucienu boikotēt. Žūrija ir radījusi bīstamu precedentu, jo tagad arī citi pēc slikti veikta pirmā brauciena, ja būs snidzis un trase nebūs tīrīta, varēs ķerties pie protesta salmiņa.

Skeletons. PK 7. posms Vinterbergā (Vācija)

Vīrieši. 1. M. Dukurs (Latvija) 56,36, 2. A. Jungs (Vācija) +0,01, 3. A. Tretjakovs (Krievija) +0,05, ... 5. T. Dukurs (Latvija) +0,21. Startēja 29.

Kopvērtējums. 1. M. Dukurs 1398 p., 2. A. Jungs 1359 p., 3. K. Grothērs (Vācija) 1347 p., .. 8. T. Dukurs 1081 p.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi