Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vīruss paretina bobslejistu rindas

Atbrauca, saslima un devās projām. Covid-19 vīruss ir vēl vairāk samazinājis jau tā pieticīgo dalībnieku skaitu Pasaules kausa (PK) sacensībās Siguldā. Sestdien un svētdien bobslejisti sacentīsies Siguldā, savukārt jau piektdien sezonu iesāks skeletonisti.

Jauno sezonu Siguldā neiesāks Krievijas un Austrijas bobslejisti. Otrdien norisinājās pirmie treniņbraucieni, un iepretī Krievijas pilotu rezultātiem bija trīs burtu kombinācija DNS. Tas nozīmē, ka krievi nebrauca. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, vienai no Krievijas bobslejistēm slimības pazīmes esot bijušas vēl pirms ierašanās Latvijā, taču, par spīti tam, krievi izlēma ar līgumreisu lidot uz Rīgu. Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ļoti nopietni ir pievērsusies cīņai ar Covid19. Uz 25 lappusēm detalizēti ir izskaidroti noteikumi, kas komandām jāievēro, ierodoties uz sacensībām. Regulāri notiek pārbaudes. Krieviem konstatēja trīs inficētās personas, un visa komanda nokļuva karantīnā. Krievijas bobslejisti ir izvēlējušies naktsmītnes kempingā 10 kilometrus no Siguldas. Viņiem arī piedāvāts ar privāto transportu atgriezties dzimtenē.

Šādi jau rīkojušies Austrijas bobslejisti. Pozitīvas analīzes bijušas pilotam Markusam Traihlam, un austriešiem arī tika noteikta karantīna. Tādējādi nestartēs ne Traihls, ne arī austriešu vadošais pilots Bendžamins Maiers. Abi un viņu stūmēji ar automašīnu otrdien devās atpakaļ uz Austriju. Pozitīvas analīzes esot bijušas arī Šveices komandā. Otrdienas treniņbraucienos gan piedalījās Mihaela Fogta un Simona Frīdli ekipāžas, un abi piloti ir arī sarakstā pēdējā treniņu dienā. Paredzams, ka šajā nedēļas nogalē PK 1. un 2. posma bobsleja divnieku sacensībās startēs 13 ekipāžas. Līdz janvārim PK apritē nestartēs ASV, Kanādas, Dienvidkorejas un Ķīnas bobslejisti.

Treniņbraucienus Siguldā aizvada četras Latvijas ekipāžas, taču vienā dienā startēt varēs trīs piloti ar saviem stūmējiem. Sestdien uz starta stāsies Oskara Ķibermaņa, Ralfa Bērziņa un Dāvja Kaufmaņa pilotētās ekipāžas. Svētdien Kaufmaņa vietā startēs Emīls Cipulis. Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis šonedēļ nestartēs. Melbārdis brauks kā špūrbobs, kas iemēģina trasi. Nākamajā nedēļā jaunie piloti Kaufmanis un Cipulis dosies uz Eiropas kausa izcīņas sacensībām Vācijas trasē Vinterbergā, un viņu vietā abas dienas startēs Melbārdis.

Latvijas vadošajam pilotam Ķibermanim, kurš šā gada februārī ar stūmēju Matīsu Mikni Siguldā kļuva par Eiropas čempioniem, nopietnākie konkurenti būs titulētā vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kā arī pārējie divi Vācijas divnieki, kurus pilotēs Johaness Lohners un Kristofers Hāfers. Ralfs Bērziņš gatavojas startēt ar jaunām Bobsleja Tehniskajā centrā (BTC) ražotajām divnieku kamanām, kuras treniņbraucienos uzrāda daudzsološas tendences.

Bobslejs. PK Siguldā

  • 21.XI 9.00 sievietes 1. brauciens
  • 21.XI 10.30 sievietes 2. brauciens
  • 21.XI 13.45 vīrieši divnieki 1. brauciens
  • 21.XI 15.15 vīrieši divnieki 2. brauciens
  • 22.XI 14.30 vīrieši divnieki 1. brauciens
  • 22.XI 16.00 vīrieši divnieki 2. brauciens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi