Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zirne: Šogad šajā trasē šie bija divi labākie braucieni

Labākā no Latvijas kamaniņu braucējām pirmdien pamatīgā aukstumā aizvadītajos pirmajos divos Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu braucienos bija Ulla Zirne. Latvietei devītā un septītā vieta braucienos, bet summā viņa ir astotā. Ulla pēc pirmās dienas norāda, ka pamatīgie mīnusi nav lielākie, kādos viņa šosezon startējusi.

Jau vēstīts, ka abas pārējās Latvijas braucējas rupji kļūdījās pirmajā mēģinājumā, summā šobrīd ieņemot vietas ārpus labāko divdesmitnieka.

"Leikplesidā arī bija ļoti auksts. Bet zini kā - aukstumi atšķiras. Šeit varbūt nav tik zema temperatūra, bet vējš šo aukstumu padara daudz lielāku. Leikplesidā temparatūra bija zemāka, bet nebija tik vējains," žurnālistiem stāstīja Zirne.

 "Jau pērn, kad februārī šeit notika Pasaules kausa posms, apstākļi bija tādi paši, turklāt devītā virāža bija vēl grūtāka. Tādēļ es šādiem apstākļiem jau biju gatava," stāsta Ulla. "Zināju, ka būs auksts, bet ledus būs ciets. Kad ir tik ciets ledus, pēc iespējas vairāk jābūt atbrīvotam, jāguļ un jāspiežas klāt kamanām, jo tai ir tendence visu laiku iet šķērsām." 

"Šogad šajā trasē šie bija divi labākie braucieni. Otro braucienu ierindoju pirmajā vietā, bet pirmo braucienu otrajā vietā. Treniņos bija nianses, kas nesanāca trases augšdaļā. Arī šodien tur ne viss sanāca. Problēmas bija arī devītajā virāžā, bet šodien sanāca tā, ka labāk gandrīz vairs nav iespējams. Varētu vēl tikai mazliet atbrīvoties, bet tāpat bija labi." 

Pirms sezonas Ulla sev par mērķi izvirzīja olimpisko sešinieku, kas pēc sacensību pirmās dienas ir reāli sasniedzams. "Tāds mērķis man bija, bet es par to vairs tagad nedomāju. Esmu šeit un daru savu darbu. Cenšos veikt pēc iespējas labākus braucienus. Ja tas izdosies, rezultāts neizpaliks. Rītdien galvenais izlabot nianses trases augšdaļā un iegūt lielāku brīvuma sajūtu. It kā biju brīva, bet mazliet tomēr piečekoju. Noriskēt? Varbūt. Jāskatās pēc sajūtām," piebilda Zirne. 

Trešais brauciens otrdien sāksies plkst. 12.30 pēc Latvijas laika, bet ceturtajā startēs vienīgi 20 labākās braucējas. Elīza Cauce no divdesmitnieka atpaliek 0,113 sekundes, kas jāatgūst vienā mēģinājumā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi