Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ražotājam tas būtu krietni izdevīgāk nekā utilizēt visas no tirdzniecības izņemtās ierīces

Samsung dažās valstīs varēs tirgot salabotus Galaxy Note7

Tehnoloģiju milzis Samsung varēs pārdot daļu no akumulatoru aizdegšanās dēļ no tirdzniecības izņemtajiem Galaxy Note7 viedtālruņiem, kuros būs ievietota cits barošanas elements, vēsta portāls gsmarena.com.

Sagaidāms, ka pārveidotās ierīces tādās valstīs kā Indija un Vjetnama nonāks tirdzniecībā jau jūnijā.

Iekārtās iebūvētais akumulators būs mazāks par oriģinālo akumulatoru ar defektiem, tāpat ierīcēm būs citāds ārējais vāks.

Pārveidotajās viedierīcēs iebūvētie akumulatori būs ar 3000 vai 3200 miliampērstundu (mAh) ietilpību. Salīdzinoši oriģinālajām baterijām bija 3500 mAh.

Iespēja tirgot šīs ierīces par krietni zemāku cenu kompānijai būs krietni izdevīgāka nekā atsaukto vairāk nekā 2,5 miljonu ierīču pārstrādāšana atbilstoši vides prasībām. Tiesa, daļa no aparātiem izmantoti rūpīgos testos, lai noskaidrotu ierīču aizdegšanās cēloņus.

Pašlaik gan nav zināms, cik daudz Galaxy Note7 vienību varētu atkal nonākt veikalu plauktos.

Neatkarīgas izmeklēšanas rezultāti parādīja, ka Galaxy Note7 nedienas sagādāja akumulatoru uzbūves nepilnības. To dēļ bija novērojama barošanas elementu pārkaršana, kas izraisīja kušanu un aizdegšanos.

Samsung pērn septembrī pēc pirmajiem incidentiem sāka uz remonta laiku atsaukt Galaxy Note7, piedāvājot citus Samsung tālruņus, līdz tiktu piegādāts bezdefektu Galaxy Note7. Tomēr drīz kļuva zināms par daudziem ierīces degšanas gadījumiem, kas noveda pat līdz prasībām šo telefonu izslēgt pirms kāpšanas lidmašīnā, un kompānija oktobrī nolēma pārtraukt ražot šo viedtālruni un to pilnībā izņemt no aprites.

Vēlāk tika likti lietā dažādi paņēmieni, kā Galaxy Note7 īpašniekus piespiest apmainīt šīs ierīces pret citām. Piemēram, ASV ar programmatūras palīdzību nolēma atslēgt vēl apritē esošās un drošības dēļ atsauktās ierīces.

Kopumā atsaukti vairāk nekā 2,5 miljoni Galaxy Note7 ierīču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko