Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

“Minox” atgriežas Latvijā

SIA “Poligrāfijas apgāds”, kas gan Latvijas sabiedrībai ir plašāk pazīstams ar vairumtirdzniecības preču zīmi “Polap” un ikdienā veic dažādu poligrāfijas materiālu, papīra un foto produkcijas vairumtidzniecību Latvijā, kļuvis arī par leģendārā “Minox” izplatītāju Baltijas valstīs.

“Minox” produkcija ir tik leģendāra, ka zināma ikvienam lasītājam, taču retais ir turējis rokās šo leģendāro fotoaparātu. SIA “Poligrāfijas apgāds” īpašnieks Juris Lapa neprognozē iespaidīgus pārdošanas rezultātus Latvijā un Baltijā, bet norāda, ka “Minox” izplatītāja tiesību iegūšana bija vairāk goda lieta. "Ir svarīgi, lai “Minox” prece būtu arī Latvijas specializēto veikalu plauktos, lai cilvēki, redzot, kā ir attīstījies Latvijā aizsākts veiksmes stāsts, noticētu arī savām spējām un iedrošinātos darboties,” stāsta Juris Lapa.

Polap jau kopš 1994. gada Latvijā pārstāv arī "Kodak" preču zīmes produkciju, tādēļ lēmums pārdot "Minox", iespējams, nebūs pārsteidzošs. Sākotnēji “Polap” nodrošināja Baltijas foto laboratorijas ar “Kodak” izejmateriāliem  fotogrāfiju izgatavošanai, taču šobrīd tiek piedāvāti arī dažādi digitālo tehnoloģiju produkti, tai skaitā foto un video kameras, foto rāmji un albūmi.

"Kodak" produktu nodaļas vadītājs Andris Dementjevs stāsta: "Šobrīd “Minox” ir populārs putnu un dabas vērotāju tirgū, jo ražo kvalitatīvus binokļus un monokļus, kurus var lietot gan ļoti nepiemērotos laika apstākļos, gan arī naktī. “Minox” optiku plaši izmanto arī jūrnieki, mednieki, to izmanto arī sporta vajadzībām. Dabas vērotāju vidū ļoti populāri ir arī speciāli fotoaparāti, kas domāti meža dzīvnieku iemūžināšanai. Šādu fotoaparātu piestiprina pie koka, un tam ir kustību sensors, kas iedarbina fotoaparātu, lai nobildētu zvērus vai putnus. Tas, protams, ir mitruma izturīgs."

“Minox” joprojām ražo fotoaparātus, tai skaitā arī digitālus, kuri pēc dizaina veidoti kā klasiskie filmiņu fotoaparāt , tie ir ļoti iecienīti stila pazinēju vidū.

“Minox” turpina ražot arī leģendāros “spiegu” fotoaparātus, kuri nu kļuvuši digitāli. “Taču šobrīd ar fotoaparāta izmēriem nevienu īpaši nepārsteigsi, tāpēc “Minox” leģendārie fotoaparāti vairāk būtu ne nepieciešamības, bet gan stila prece,” prognozē Andris Dementjevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko