Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pētījums: Latvijā ir otri aktīvākie mobilā interneta lietotāji pasaulē

Pagājušajā gadā mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti Latvijā sasniedza 3,7 gigabaitus (GB) mēnesī, ierindojot Latvijas mobilā interneta lietotājus otrajā vietā pasaulē, liecina telekomunikāciju pētniecības kompānijas Tefficient apkopotie dati.

Vairāk mobilo datu nekā Latvijā patērēts tikai Somijā - pieci GB mēnesī. Igaunijā mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti mēnesī 2015. gadā bija divas reizes mazāks nekā Latvijā, bet Lietuvā - sešas reizes mazāks nekā Latvijā.

Salīdzinot ar 2014. gadu, mobilā interneta patēriņš Latvijā audzis 2,7 reizes, kas ir straujākais kāpums pasaulē.

Telekomunikāciju operatora Latvijas Mobilais telefons (LMT) pārstāvji skaidro, ka Latvija līderpozīcijas sasniegusi, pateicoties neierobežota datu apmēra tarifu plāniem - kamēr šeit tā ir ikdiena, daudzviet pasaulē operatori joprojām pieturas pie megabaitu (MB) skaitīšanas. Tāpat Latvijas konkurētspēju pasaules mērogā būtiski palielinājusi jaunās paaudzes jeb 4G tīkla tehnoloģiju ieviešana, ļaujot nodrošināt vēl ātrāku un kvalitatīvāku datu pārraidi gandrīz visā Latvijā. LMT pārstāvji norāda, ka daudzās valstīs par ātrgaitas interneta 4G tīkla lietošanas iespējām joprojām ir papildus jāpiemaksā, kamēr Latvijā jau kopš 4G ieviešanas jaunās paaudzes tīkls ir pieejams visiem mobilā interneta lietotājiem neatkarīgi no pieslēguma veida.

LMT prezidents Juris Binde, komentējot pētījuma rezultātus, uzsvēra, ka pētījums ir nepārprotams apliecinājums tam, ka Latvija ir labākā vieta pasaulē, kur būt mobilo sakaru lietotājam. "Tā ir priekšrocība, kas jāizmanto Latvijas kā viedvalsts attīstībā. Jau šobrīd mobilo sakaru tīkls vairs nav tikai sarunām un internetam telefonā un datorā. Tie ir arī risinājumi uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanai, inovatīvu produktu attīstībai, viedajai valsts un pašvaldību infrastruktūrai un pakalpojumiem dzīves kvalitātes uzlabošanai Latvijā," skaidroja Binde.

Kompānijā arī atzīmēja, ka 3,7 GB jeb vidējais mobilā interneta apjoms, kas Latvijā ticis izmantots uz vienu SIM karti, ļauj, piemēram, pavadīt 182 stundas Facebook vai noklausīties 914 dziesmas mūzikas straumēšanas vietnē Spotify.

Pētījumā apkopoti dati no visiem Latvijas mobilā interneta pakalpojumu sniedzējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko