Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Aizkraukles banka palielinājusi pamatkapitālu ar jaunu akcionāru palīdzību

Aizkraukles banka palielinājusi pamatkapitālu, piesaistot arī jaunus akcionārus, kuru vidū ir bankas vadība, darbinieki un klienti. Tomēr ap 86% bankas akciju īpašumā saglabājuši līdzšinējie lielākie akcionāri Oļegs Fiļs un Ernests Bernis (kopā ar Niku Berni).

Aizkraukles banka šogad plāno sasniegt labākus rādītājus nekā pērn, to skaitā būs mazāki gan zaudējumi, gan jaunveidojamo uzkrājumu apjoms nedrošiem kredītiem, intervijā laikrakstam Dienas bizness prognozē E. Bernis. "Kopumā, lai saprastu, cik lieli uzkrājumi jāveido klientam, kas pārstāj maksāt aizņēmumu, paiet aptuveni gads pusotrs. Mēs redzam rādītāju uzlabošanos, jo pamata uzkrājumu «smagums» jau ir aiz muguras, proti, 2/3 uzkrājumu no nepieciešamajiem jau ir izveidoti, bet pārējie tiks izveidoti šā gada otrajā pusē, nākamā gada sākumā. Mēs arī plānojam palielināt korporatīvo kredītu portfeli šogad par desmitiem miljonu latu," teic E. Bernis.

Vēl vairāk palielināt kapitālu nav plānots. "Kapitāla lielumu un nepieciešamību pēc tā var ietekmēt daudzi faktori, tajā skaitā darbības rezultāti, biznesa pieaugums, regulējošo normatīvu izmaiņas. Tomēr tuvākā gada laikā neredzam nepieciešamību vēl palielināt pamatkapitālu," norāda bankas akcionārs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sola pilnveidot informēšanas sistēmu

Avārijas situācijas, kas noved pie īslaicīgas ūdens atslēgšanas, var gadīties ikvienā ēkā – gan dzīvojamajās mājās, gan namos, kuros darbojas uzņēmumi, gan arī tur, kur līdzās atrodas dzīvokļi un ju...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses