Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Dombrovskis iebildis pret izvirzīto Latvijas Krājbankas administratoru

Latvijas Krājbankas maksātnespējas procesa sākšana ievilkusies. Pret izvēlēto administratoru iebilst arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Banku finanšu uzraugu virzītā administratora Aigara Lūša (Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK) kandidatūra bija arī viens no iemesliem, kādēļ līdz 27.decembrim Rīgas apgabaltiesa atlika bankas maksātnespējas procesa sākšanu, ziņo raidījums.

Jau nedēļas sākumā valdības kuluāros runāja, ka banku finanšu uzraugs administratora amatam virzīs Lūsi. Tā kā Lūsis ir partijas Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK biedrs un piedalījās sarunās par valdības veidošanu, pret viņu Latvijas Krājbankas vadībā ''nē'' iebilda Dombrovskis. Taču A.Lūsi aizstāvēja Maksātnespējas administratoru asociācija un Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kas kā neatkarīga iestāde premjera iebildes noraidīja. Tā A.Lūša kandidatūru ierakstīja Latvijas Krājbankas maksātnespējas pieteikumā tiesai.

Tiesa maksātnespējas procesa sākšanu atlika līdz 27.decembrim. Nekā personīga rīcībā ir ziņas, ka atlikšanas galvenais iemesls ir A.Lūša kandidatūra. Tiesa bija saņēmusi prokuratūras un kādas drošības iestādes ziņojumu, kurās apšaubītaA. Lūša piemērotība bankas administratora amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses