Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

FM aizrotēs galveno par ES fondiem atbildīgo ierēdni

Finanšu ministrijā (FM) iecerētas jaunas reformas un divu valsts sekretāres Sanitas Bajāres vietnieku savstarpēja rotācija, aģentūrai LETA apstiprināja ministrijā.

No pašreizējiem pienākumiem tiks "aizrotēts" neoficiāli par galveno Latvijas ierēdni Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās dēvētais Bajāres vietnieks Aleksandrs Antonovs. Viņa pienākumi ES fondu jautājumos turpmāk tiks uzticēti valsts sekretāres vietniekam finanšu politikas jautājumos Armandam Eberhardam. Savukārt Antonovs turpmāk pārraudzīs līdzšinējās Eberharda atbildības jomas.

FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Antonova un Eberharda līdzšinējo darba pieredzi un atbilstību amata aprakstā izvirzītajām prasībām, lai it īpaši uzlabotu stratēģisko jautājumu izstrādi un ieviešanu, kā arī politisko lēmumu īstenošanu.

Lēmumu par savu vietnieku rotēšanu pieņēmusi Bajāre, un tiek uzsvērts, ka tas veicinās ierēdņu kvalifikācijas turpmāko izaugsmi.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka par iespējamo Antonova pārcelšanu citā amatā domāts jau ilgāku laiku.

Izmaiņas abu valsts sekretāres vietnieku turpmākajos pienākumos stāsies spēkā no 2.maija.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Antonovs ministrijā strādā kopš 2000.gada, un viņa atbildības jomas pamatā bijušas saistītas ar ES fondiem, to ieviešanu un apguvi.

Savukārt Eberhards līdz pērnā gada rudenim bija FM pakļautībā esošās Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktors. Pirms tam, no 1998. līdz 2004.gadam, Eberhards bija Centrālās finanšu un kontraktu vienības direktors, bet no 1995. līdz 1998.gadam - FM Starptautiskās palīdzības koordinācijas departamenta direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses