Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Goldmanis par Krājbankas administratoru nav apstiprināts interešu konflikta dēļ

Maksātnespējas administrators Ints Goldmanis par Latvijas Krājbankas administratoru nav apstiprināts interešu konflikta dēļ, šorīt telekompānijā LNT skaidroja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Pēc premjera stāstītā, tiesa Goldmani noraidījusi, jo viņš ir administrators arī uzņēmumos, kuriem ir saistības ar Krājbanku, sekojoši veidojas interešu konflikts.

Tagad Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) strauji jāpiedāvā jauns maksātnespējas administratora kandidāts, un premjers zināja teikt, ka FKTK jau vakar ķērusies pie tā meklēšanas.

Lūgts vērtēt, vai pirmais bankas administratora kandidāts Aigars Lūsis noraidīts politisku motīvu dēļ, premjers tieši neatbildēja, vien aicināja jautājumu nepolitizēt, jo svarīgākais esot kandidātu reputācija.

Savukārt vaicāts, vai būtu iespējama Krājbankas glābšana, premjers atturējās atbildēt, uzsverot, ka to vērtēs maksātnespējas administrators.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa pēc FKTK pieteikuma ir ierosinājusi Krājbankas maksātnespējas lietu, taču neapstiprināja amatā FKTK ieteikto Goldmani. Tiesa uzdeva komisijai nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 16.decembrim ieteikt tiesai jaunu administratora amata kandidātu.

Goldmanis sacīja, ka viņam nav zināmi tiesas lēmuma motīvi, kāpēc viņš amatā nav apstiprināts, taču viņš izdarīja secinājumus, ka kampaņa pret viņa apstiprināšanu ir sasniegusi mērķi. Kā kampaņas autoru Goldmanis minēja advokātu Aldi Gobzemu, ar kuru viņi esot vienas asociācijas biedri, tāpēc šādas kampaņas īstenošana neesot saprotama.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt visu Latvijas Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Sākotnēji FKTK bankas administratora amatam virzīja Aigaru Lūsi, taču pēc tam šo kandidatūru atsauca, lēmumu motivējot ar informāciju no tiesībsargājošajām iestādēm. Pēc tam bankas administratora amatam tika virzīts Goldmanis, taču viņa kandidatūru neapstiprināja tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses