Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krājbankas parlamentārās izmeklēšanas komisija beidzot vienojas par nepieciešamās informācijas pieprasīšanu

AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) kraha izmeklēšanas parlamentārā komisija trešdien pēc garām diskusijām beidzot vienojās, kāda un kādā veidā pieprasāma informācija par Finanšu un un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) veikto bankas uzraudzību 2011.gadā.

Viens no galvenajiem jautājumiem, kuru vēlas noskaidrot deputāti, ir - kāda bijusi naudas plūsma bankā īsi pirms tās darbības apturēšanas, proti, kam izdevies un kam nav izdevies veikt pārskaitījumus. Tāpat deputāti vēlas uzzināt, cik daudz līdzekļu palicis bankā valstij, pašvaldībām, kā arī valsts un pašvaldību uzņēmumiem.

Komisija trešdien vērtēja divus piedāvātos pieprasījuma variantus - vienu bija sagatavojis deputāts Andrejs Elksniņš (SC), bet otru - Kārlis Eņģelis (ZRP).

Elksniņš pauda vēlmi iegūt daudz plašāku informāciju nekā bija piedāvāts otrajā pieprasījuma variantā, savukārt citi deputāti iebilda, norādot, ka atbilstoši likumdošanai komisija drīkst pieprasīt tikai to, kas atbilst tās kompetencei, kā arī to, ko attiecīgās iestādes drīkst sniegt.

Kritizējot Elksniņa piedāvājumu, vairāki deputāti norādīja, ka pārlieku apjomīgas informācijas pieprasīšana traucēs darbam, turklāt esot jādomā, vai pieprasītās informācijas nonākšana atklātībā nevar traucēt tiesībsargājošo institūciju veiktajai izmeklēšanai un nākamajai tiesvedībai.

Deputāti atzina, ka vajadzētu konsultēties ar ģenerālprokuroru par to, kādu īsti informāciju vajadzētu pieprasīt, lai nenotiktu izmeklēšanas darba traucēšana.

Kā ziņots, decembra sākumā Saeima pēc 34 opozīcijas deputātu pieprasījuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu un noteica, ka tā izveidojama uz deviņiem mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses