Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latraps ziedos 100 000 latu zemnieku lobijam Briselē

Latvijas lielākā graudu audzētāju kooperatīva Latraps biedri kopsapulcē nobalso investēt līdzekļus kopīgai cīņai par taisnīgiem tiešmaksājumiem Baltijas lauksaimniekiem.

Sekojot Latvijas lielāko lauksaimnieku kooperatīvu - Latraps, Piena ceļš un Trikāta KS - valdes locekļu iniciatīvai sākt veidot budžetu aktīvai lobēšanas kampaņai par taisnīgiem Eiropas tiešmaksājumiem, LPKS Latraps kopsapulcē biedri nolēma investēt savus līdzekļus kopīgai kampaņai un cīņai par taisnīgu kopējās lauksaimniecības politikas reformu pēc 2013. gada.

Tāpat kā lielāko lauksaimnieku kooperatīvu valdes locekļi, visi LPKS latraps biedri investēs piecdesmit santīmus no katra saimniecības rīcība esošā hektāra. Šos līdzekļus kooperatīvs ieskaitīs Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas kontā. Kopējā summa, ko investēs Latraps, varētu sastādīt turpat Ls 100 000.

Šobrīd LPKS Latraps apvieno 624 zemniekus visā Latvijā. No tiem 354 zemnieki ir no Zemgales reģiona, 109 - no Latgales reģiona, 72 - no Kurzemes, 37 - no Vidzemes un 52 zemnieki no Rīgas. Latraps biedru saimniecību apstrādājamās platības ir, sākot no 20 līdz pat 4000 hektāru.

"Katrs lauksaimnieks var viegli izrēķināt, kāds būs viņa saimniecības ieguvums, ja Baltijas lauksaimnieki izcīnīs vienlīdzīgus tiešmaksājumus, proti, mūsu prasību Eiropai - 90% no vidējās atbalsta likmes Eiropā. Tādēļ jau pagājušā gada nogalē mēs apspriedām iespēju investēt 0,5 latus no katra hektāra tieši cīņai par vienlīdzību Eiropā," lēmumu uzsākt naudas līdzekļu vākšanu kampaņai skaidro graudu audzētāju kooperatīva Latraps valdes priekšsēdētājs Gunvaldis Sproģis.

LKPS Latraps biedri aicina arī citu kooperatīvu biedrus un citus lauksaimniekus piedalīties, gan atbalstot cilvēkus, kas cīnās par lauksaimnieku interesēm, gan pašiem iesaistoties diskusijās un aktivitātēs, kas norisināsies visa 2012. gada garumā.

"Esam raduši daudz prasīt no valdības un prasīsim atbalstu no varas vīriem arī šajā cīņā, bet tas nenozīmē, ka paši varam būt kūtri. Katram lauksaimniekam, kas saņem ES tiešmaksājumus, šobrīd vajadzētu celties kājās un iesaistīties cīņā par mūsu interesēm. Investēt tikai 0,5 latus no hektāra ir pats mazākais, ko katrs varam darīt, taču šie līdzekļi ir ļoti vajadzīgi. Tādā veidā mēs katrs varam palīdzēt tiem, kas vada kampaņu un Eiropā pārstāv mūsu intereses," uzsver zemnieku saimniecības Sniedzes vadītājs Uldis Vangalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses