Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Latvijas Krājbanka plāno palielināt pamatkapitālu

Latvijas Krājbankas valde piektdien, 18.novembrī, plāno lemt par bankas pamatkapitāla palielināšanu, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Krājbankas valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis.

Konkrētu pamatkapitāla palielinājuma summu viņš gan atturējās atklāt. "Mēs to [pamatkapitāla palielināšanu] gribētu tuvākajā laikā realizēt, lai bankas finanšu stabilitāte tirgū būtu skaidra un acīmredzama," norādīja bankas vadītājs.

Priedītis pastāstīja, ka parakstīšanās uz akcijām notiks vairākos posmos, tostarp pirmajos divos posmos iespējas parakstīties uz akcijām būs esošajiem akcionāriem, bet pēdējā posmā, ja visas akcijas jau nebūs parakstītas, - arī investoram no malas. "Interese ir," atzina Priedītis, neatklājot, kas ir šie interesenti.

"Vajag parādīt tirgum, ka joprojām esam stabili un esam vēl stiprāki," skaidrojot nepieciešamību palielināt Latvijas Krājbankas pamatkapitālu teica Priedītis.

Viņš arī atzīmēja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmums par ierobežojumu piemērošanu "Latvijas Krājbankai" bija kopējs sarunu rezultāts ar FKTK. "Tas [lēmums] nodrošina Latvijas Krājbankas finanšu stabilitāti un jebkura ieguldītāja līdzekļus. Un noteikti netiks traucēta mūsu klientu saimnieciskā darbība," uzsvēra Priedītis.

Jau ziņots, ka FKTK padome ceturtdien pieņēma lēmumu par ierobežojumu noteikšanu Latvijas Krājbankai. FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece informēja, ka Latvijas Krājbankai ir noteikts aizliegums veikt debeta operācijas jebkurā valūtā, tai skaitā ar internetbanku, bankomātiem un skaidrā naudā, klientiem gan fiziskām, gan juridiskām personām par summu, kas pārsniedz 100 tūkstošus eiro (70,3 tūkstošus latu) viena mēneša laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses