Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LK lemj mātesuzņēmuma peļņu izmantot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai

AS Latvijas Kuģniecība (LK) akcionāru sapulcē šodien nolemts mātesuzņēmuma pērnā gada peļņu 854 866 latu apmērā izmantot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, liecina kompānijas paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Akcionāri arī pieņēma zināšanai LK padomes ziņojumu un revīzijas komitejas ziņojumu, kā arī apstiprināja LK pērnā gada konsolidēto pārskatu.

Par LK revidentu 2012.gada pārskatu revīzijai ievēlēja auditorfirmu SIA PricewaterhouseCoopers, un uzņēmuma valde tika pilnvarota noslēgt līgumu ar PricewaterhouseCoopers par LK 2012.gada pārskatu revīziju.

Tika ievēlēti LK revīzijas komitejas locekļi, kuru pilnvaru termiņš būs trīs gadi. Komitejā darbosies Lahsens Idikens, Nafisets Negouchs un Jozefs Bardemans.

Tāpat noteikts, ka LK revīzijas komitejas gada atlīdzības fonds būs ne lielāks par 28 000 eiro (19 600 lati).

Kā ziņots, LK koncerna zaudējumi pērn bija 24 miljoni latu, kas ir trīs reizes mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Šā gada pirmajā ceturksnī LK strādāja ar 9,1 miljona latu neto zaudējumiem. Lielākā zaudējumu daļa - 8,3 miljoni latu - saistīta ar uzkrājumu izveidošanu flotes vērtības samazinājumam. Pirmā ceturkšņa peļņa no kuģu darbības bija 6,609 miljoni latu.

2012.gada 31.martā LK koncerna aktīvu kopējā vērtība bija 333 miljoni latu.

49,94% LK akciju pieder AS Ventspils nafta.

Lielākā Ventspils naftas īpašnieka Vitol Group (Vitol) korporatīvo attiecību direktors Marks Vērs iepriekš atzina, ka LK vēl nav pilnīgā drošībā, bet tā arī nav nogrimusi, kas varēja notikt.

LK bija nopietnas problēmas ļoti sarežģītajā un izaicinājumu pilnajā kuģu kravu pārvadājumu tirgū, atzina Vērs. "LK bija grūti laiki, taču jāņem vērā, ka daudzas kuģniecības kompānijas daudzviet pasaulē vispār aizgājušas no šī biznesa."

Viņš piebilda, ka LK piedzīvoja grūtus laikus arī iepriekšējā menedžmenta dēļ. Taču 2010.gada decembrī uzņēmuma menedžments tika nomainīts un kopš tā laika jaunā uzņēmuma vadība ir spējusi pieņemt grūtus lēmumus par uzņēmuma tēriņiem, finansēm, attiecībām ar bankām un ir panākusi izcilu progresu ļoti sarežģītā tirgū, vērtēja Vitol korporatīvo attiecību direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses