Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Paņko: Pārdodot komercsegmentu, paliek funkcionāli tīra attīstības banka

"Kopš iestājas ES Hipotēku bankā komercsegments no attīstības bankas ir jau nodalīts gan iekšējā pārvaldībā, gan uzskaitē un atsevišķi atspoguļots gada pārskatos," norāda Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko.

Viņš skaidro, ka EK prasības rezultātā, valdībā jau 2006. gadā lemts par Hipotēku bankas pārveidi par attīstības banku līdz 2013. gadam, savukārt 2009. gadā pieņemts lēmums, ka no bankas līdz tam ir jānodala komercfunkciju pildīšana. Līdz ar to attīstības banka tikšot nevis izveidota no jauna, bet gan stiprinātas tai jau esošās atbalsta funkcijas.

"Attīstības bankai nav jākonkurē ar citiem finanšu tirgus dalībniekiem, bet gan jāpilda papildinošā loma, paplašinot komercbanku piedāvāto pakalpojumu klāstu un dodot atbalstu uzņēmējdarbībai jomās, kurās tirgus nevar dot palīdzību, tādejādi panākot sabiedrībai vēlamo rezultātu," stāsta R. Paņko. Viņš norāda, ka Latvijā jau ir plašs un stiprs komercbanku sektors, kurā valstij nav jākonkurē.

"Līdz ar to mums paliek funkcionāli tīra attīstības banka. Protams, ka līdz ar to būs arī daudz pārmaiņu un funkciju optimizācija, lai izmainītā struktūra strādātu jaunajos apstākļos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses