Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināta - "VEF bankai" anulē licenci; FKTK prasīs likvidāciju

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome trešdien nolēma anulēt a/s VEF banka 1992.gadā izsniegto licenci kredītiestādes darbībai, informē FKTK. Pieņemts lēmums iecelt bankā FKTK pilnvarnieku, nosakot, ka viņš darbojas līdz likvidatora iecelšanai. Licences anulēšanas iemesls nav saistīts ar bankas maksātnespēju, bet gan ar to, ka VEF bankas akcionāri ilgstoši nav saņēmuši FKTK atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai un banka nav nodrošinājusi Kredītiestāžu likuma prasību ievērošanu, akcionāriem neesot lemttiesīgiem un tādējādi nespējot veikt darbības, lai nodrošinātu piesardzīgu bankas darbību, skaidro FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece.

Saskaņā ar pieņemto lēmumu _VEF bankai_ aizliegts veikt jebkurus darījumus un naudas norēķinus, kā arī iznīcināt jebkādu tās mantu, arhīva fondus vai atsevišķus dokumentus. FKTK grasās iesniegt pieteikumu Rīgas apgabaltiesā par kredītiestādes likvidāciju un likvidatora iecelšanu.  FKTK padome konstatējusi, ka uz trešdienu, 26.maiju, _VEF bankas_ finanšu līdzekļi ir pietiekami, lai banka pati nodrošinātu garantēto atlīdzību izmaksu klientiem, tādējādi nav nepieciešams nodrošināt garantētās atlīdzības izmaksu bankas noguldītājiem no Noguldījumu garantiju fonda līdzekļiem.

VEF bankai uzdots izmaksāt klientiem garantēto atlīdzību, sākot no 31.maija, garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 50 000 euro vienam noguldītājam, kas pārrēķināti valūtā, kādā izdarīts garantētais noguldījums.

VEF banka pēc aktīvu apmēra ir mazākā no Latvijā reģistrētajām kredītiestādēm, informē FKTK. Tās kopējā tirgus daļa banku sektorā ir 0,02%. Bankas aktīvi 25.maijā bija 4,9 miljoni latu, uz 5.maiju tai bija 170 noguldītāji, no kuriem tikai 20 klientiem noguldījuma atlikums bija lielāks par 1000 latu.

VEF bankas pārstāvji aģentūrai BNS komentāru par licences anulēšanu nevēlējas sniegt, norādot, ka tāds pašlaik ir bankas vadības lēmums.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Izmaksas veicamas šādā kārtībā: fiziskām personām – pēc to izvēles izmaksājot garantēto atlīdzību skaidrā naudā bankas telpās pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst.9 līdz plkst.12, otrdienās un ceturtdienās no plkst.14 līdz 17 vai veicot pārskaitījumu uz fiziskās personas norādīto kontu citā kredītiestādē; juridiskām personām – veicot pārskaitījumu uz juridisko personu norādītajiem kontiem citās kredītiestādēs.

Komisijas padome ir noteikusi, ka VEF banka garantēto atlīdzību izmaksai skaidrā naudā vai pārskaitījumiem uz noguldītāju kontiem citās kredītiestādēs nav tiesīga piemērot komisijas vai jebkādu citu maksu par šo darbību veikšanu. Garantētās atlīdzības saņemšanai personai jāvēršas bankas juridiskajā adresē Brīvības gatvē 197, Rīgā, uzrādot personas identitāti apliecinošu dokumentu.

Sūdzības saistībā ar personas atzīšanu par noguldītāju, kuram izmaksājama garantētā atlīdzība, kā arī garantētās atlīdzības apmēru un izmaksāšanas termiņiem izskata Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses