Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

"Snoras" Latvijā sākumā pievēršas korporatīvajiem klientiem; nākamgad cer uz peļņu

Lietuvas Snoras bankas Latvijas filiāle, kas ceturtdien atklāja pirmo klientu apkalpošanas centru Rīgā, Kr.Barona ielā, sākotnēji īpašu uzsvaru liks uz korporatīvajiem klientiem. Ienākšanā Latvijas tirgū banka investējusi vairāk nekā 800 000 latu, teikts tās paziņojumā.

Nākamgad filiāle plāno strādāt ar peļņu, par ceturtdien preses konferencē teikto vēsta BNS.

Latvijas bankas filiāles galvenie uzdevumi ir veidot savu klientu loku, kā arī atkalpot jau esošos Snoras banka klientus. Bankas Latvijas filiāle apkalpos gan privātpersonas, gan juridiskās personas, koncentrējoties uz kompānijām, kas darbojas Baltijas reģionā, paziņojumā presei norāda Latvijas filiāles direktors Andrejs Surmačs un piebilst, ka otrajā darbības gadā plānots uzsākt aktīvu kreditēšanas politiku. Korporatīvajiem klientiem tiks izsniegti īstermiņa kredīti un ilgtermiņa finansējums investīciju projektiem, privātpersonām - nekustamā īpašuma un patēriņa kredīti.

Pagaidām Latvijas filiālē strādās seši darbinieki, taču nākotnē tiek pieļauta iespēja paplašināties, ziņo BNS. Saskaņā ar Snoras prezidenta Raimonda Baranauska teikto bankas Latvijas filiāle sadarbosies arī ar Snoras pārvaldīto Latvijas krājbanku, kā arī Snoras paredzējusi palīdzēt Latvijas krājbankai darboties sekmīgāk, ņemot vērā tās iespējas.

Latvijas krājbankas vadītājs Ivars Priedītis Db.lv atzinis, ka nekādus lielus draudus viņa vadītās bankas darbībai līdz ar tās akcionāra tiešās darbības sākšanu Latvijā nesaskata, ja nu vienīgi tradicionālās bažas banku nozarē, kas saistītas ar tirgus pārdali un klientu pārvilināšanu. "Viss atkarīgs no tā, cik paši būsim labi. Es domāju, ka pašiem jābūt formā," teicis I.Priedītis, pieļaujot, ka Snoras bankas filiālei Latvijā vairāk varētu interesēt lielie klienti. Savukārt ieguvumi, pēc bankas vadītāja domām, varētu būt tādi, ka lielo projektu kreditēšanas gadījumos "ar Snoras banku varēsim sadarboties tepat uz vietas".

Bankas filiāle tika reģistrēta jau pagājušā gada jūlijā, bet tagad ir pabeigti visi sagatavošanās darbi un banka sāk sniegt pakalpojumus klientiem pirmajā apkalpošanas centrā. Aktīvāku darbības uzsākšanu Latvijā Snoras vadība skaidro ar vēlmi izmantot pašreizējo ekonomisko situāciju.

Savukārt Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons norāda: jaunu banku ienākšana Latvijas tirgū apliecina, ka Rīga ir pievilcīga gan klientiem, gan finanšu pakalpojumu sniedzējiem, jo Latvijā pieejami labi sagatavoti un atbilstošu izglītību ieguvuši speciālisti, kā arī izveidojusies laba pieredze nerezidentu klientu apkalpošanā

Snoras ir viena no Lietuvas lielākajām bankām ar vairāk nekā 18 gadu pieredzi un vairāk nekā 1,115 miljonu klientu Lietuvā. Reģionālo tīklu veido 253 apakšvienības: desmit bankas reģionālās filiāles, 13 reģionālās nodaļas un 230 krājbankas vienības (minibanka - Snoriks). Lietuvā bankai ir 338 bankomāti skaidras naudas izsniegšanai. Pašlaik Snoras bankā strādā gandrīz 1100 darbinieku, tai ir pārstāvniecības Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Čehijā, Baltkrievijā un filiāle Igaunijā.   

Snoras bankai kopā ar tās galveno akcionāru Vladimiru Antonovu pieder 85,1% a/s Latvijas krājbanka akciju kontrolpaketes.

Pavisam grupas a/s Snoras banka sastāvā ir 28 uzņēmumi, kas sniedz pakalpojumus banku un līzinga sektorā, nekustamo īpašumu, naudas līdzekļu, vērtspapīru un fondu pārvaldīšanā. Grupai tieši pakļauti astoņi meitas uzņēmumi, savukārt 19 meitas uzņēmumus, kas sniedz pakalpojumus Baltijas, Ukrainas un Krievijas tirgus dalībniekiem, grupa pārvalda netieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses