Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz gadu paaugstina iemaksas Noguldījumu garantiju fondā

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprinājusi grozījumus noteikumos, kas regulē arī noguldījumu pieņēmēju iemaksas Noguldījumu garantiju fondā (NGF).

"Saistībā ar AS Latvijas Krājbanka noguldījumu nepieejamības iestāšanos, NGF ir jānodrošina garantēto atlīdzību izmaksa AS Latvijas Krājbanka noguldītājiem 344 miljonu latu apmērā, tādēļ, lai atjaunotu fonda līdzekļus un ņemot vērā fonda uzņemtās saistības pret Latvijas Republiku, Komisija ir pieņēmusi lēmumu uz vienu gadu paaugstināt piemērojamo koeficientu iemaksām Fondā, proti, 0.075% līdzšinējo 0.05% vietā" informē NGF biroja vadītāja Anna Dravniece.

Ar minētajiem grozījumiem noteikts, ka par 2012. gadu noguldījumu piesaistītāja maksājums NGF jāveic 0.075 % apmērā no garantēto noguldījumu vidējā atlikuma noguldījumu piesaistītājā iepriekšējā ceturksnī, kuram piemērots FKTK noteiktais korekcijas koeficients. Līdzšinējais piemērotais bāzes koeficients, kas paredzēts noteikumos, ir 0.05 % no garantēto noguldījumu vidējā atlikuma.

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu, pēc tam, kad noguldītājiem izmaksāta garantētā atlīdzība, FKTK nolūkā nodrošināt pietiekamu līdzekļu uzkrāšanu NGF, ir tiesības uz termiņu līdz vienam gadam palielināt noguldījumu piesaistītāju maksājumu fondam, bet ne vairāk kā divas reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses