Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VID iesniegtas 2487 mantiskā stāvokļa deklarācijas

Līdz 9. martam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtas 2487 mantiskā stāvokļa deklarācijas, no kurām 1270 deklarācijas iesniegtas pagājušajā nedēļā, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Visbiežāk iedzīvotāji interesējušies par skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu uzrādīšanu mantiskā stāvokļa deklarācijā, aizdevumu-aizņēmumu darījumu uzrādīšanu, kā arī par vispārīga rakstura jautājumiem.

Ņemot vērā iedzīvotāju uzdotos neskaidros jautājumus par skaidras un bezskaidras naudas uzrādīšanu deklarācijā, VID informē, ka fiziskām personām ir pienākums iesniegt mantiskā stāvokļa deklarāciju, ja naudas uzkrājumu (skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumu) kopējā summa 2011.gada 31.decembra plkst.24 pārsniedza 10 000 latu vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam valūtas kursam.

VID vērš uzmanību, ka gadījumos, ja fiziskās personas skaidras naudas uzkrājumi pēc stāvokļa uz 2011.gada 31.decembra plkst.24 ir virs 10 000 latu (valsts amatpersonām - virs 4000 latu), šīs summas pārsnieguma daļa, ja tā nav iztērēta laika periodā pēc 2011.gada 31.decembra plkst.24 līdz deklarācijas iesniegšanas brīdim, līdz 2012.gada 1.jūnija plkst.24 jāiemaksā savā kontā jebkurā kredītiestādē.

VID atgādina, ka mantiskā stāvokļa deklarāciju līdz 2012.gada 1.jūnijam iespējams iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu ikvienam VID klientu apkalpošanas centram, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu nosūtīt uz e-pasta adresi "[email protected]" vai iesniegt elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Informācija par Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likuma piemērošanu un par mantiskā stāvokļa deklarācijas aizpildīšanu pieejama VID mājaslapas kreisajā pusē sadaļā "Fizisko personu mantiskais stāvoklis".

Vērtējot iedzīvotāju kopējo aktivitāti un interesi par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, jānorāda, ka tā ir mērena, informēja VID. Pagājušās nedēļas laikā, no 5.marta līdz 9.martam, iedzīvotājiem sniegtas 1366 konsultācijas par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, elektroniski nosūtītas atbildes uz 107 iedzīvotāju jautājumiem, kas saistīti ar mantiskā stāvokļa deklarēšanu, kā arī sniegtas atbildes uz 1569 iedzīvotāju jautājumiem, kas saņemti, zvanot uz VID informatīvo tālruni. Pagājušajā nedēļā arī notikuši 18 VID bezmaksas semināri nodokļu maksātājiem par mantiskā stāvokļa deklarēšanu.

Lai nodrošinātu iedzīvotājiem lielākas iespējas apmeklēt seminārus, martā semināri par Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likuma piemērošanu VID klientu apkalpošanas centros tiek organizēti arī plkst.17 un vēlāk. Aktuālā informācija par VID bezmaksas semināriem pieejama VID mājaslapā sadaļā "Semināri nodokļu maksātājiem".

Turpinot iedzīvotāju informēšanu par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, VID speciālisti regulāri sniedz intervijas un skaidrojumus gan iedzīvotājiem, gan plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Kopumā kopš likuma pieņemšanas par mantiskā stāvokļa deklarēšanu publicētas publikācijas un pārraidīti TV un audio sižeti ne mazāk kā 700 reižu, no kuriem vairāk bekā 150 publikācijas/TV sižeti/audio sižeti tapuši pēc VID speciālistu sniegtajām intervijām, skaidrojumiem, atbildēm.

VID speciālisti regulāri, katru otro nedēļu, piedalās Latvijas Radio 4 tiešraidē, lai atbildētu uz iedzīvotāju gan telefoniski, gan rakstiski uzdotajiem jautājumiem par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, kā arī izskaidrotu biežāk uzdotos jautājumus. Regulāri VID speciālisti sniedz atbildes arī uz iedzīvotāju jautājumiem, ko saņem dažādu plašsaziņas līdzekļu redakcijas, kā arī sniedz intervijas un nepieciešamos skaidrojumus.

Turpinot iedzīvotāju informēšanu, VID pagājušajā nedēļā nosūtīja informāciju Latvijas pašvaldībām ar lūgumu informāciju par mantiskā stāvokļa deklarēšanu iespēju robežās izvietot arī pašvaldību portālos.

Lai informētu tieši potenciālo mērķauditoriju, VID speciālisti ir novadījuši 37 seminārus profesionālajām asociācijām un to biedriem. Lai tiešā veidā informētu potenciālo mērķauditoriju, VID iedzīvotāju informēšanas jomā sadarbojas arī ar Latvijas kredītiestādēm.

Lai informētu ārvalstīs dzīvojošos Latvijas rezidentus, VID nosūtījis informāciju Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam, kā arī sniedzis informāciju specializētajiem latviešu plašsaziņas līdzekļiem ārvalstīs, piemēram, Anglijā, ASV.

Iedzīvotāju informēšanas pasākumus VID turpinās veikt regulāri, sniedzot skaidrojumus iedzīvotājiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, sniedzot informāciju profesionālajām asociācijām un tās biedriem, organizējot seminārus, izplatot informāciju ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas rezidentiem, turpinot informācijas izplatīšanu sadarbībā ar Latvijas kredītiestādēm, Latvijas pašvaldībām un citām institūcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses