Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apskats: īres tirgus aktivitāte augusi par 23%, populārākais jaunais projekts - "Panorama Plaza"

Pavasarī, salīdzinot ar ziemu, mājokļu īres tirgus aktivitāte palielinājusies par 23,31 %, liecina nekustamo īpašumu operatora Rent In Riga mājokļu īres tirgus indekss. Gada laikā pirmo reizi nedaudz palielinājusies vidējā dzīvokļu īres maksa, bet pieprasītākie bijuši labas kvalitātes mēbelēti divistabu dzīvokļi centrā ar īres maksu no 200 līdz 250 latiem mēnesī, liecina apskats. 

Tāpat uzņēmuma speciālisti secinājuši, ka populārākie rajoni, kuros cilvēki vēlas īrēt dzīvokļus jaunajos projektos, ir Pļavnieki, Purvciems, Zolitūde, Imanta un Ziepniekkalns, bet populārākais jaunais projekts joprojām ir Panorama Plaza. Tas tiek skaidrots ar to, ka šis ir vienīgais jaunais projekts, kurā vienkopus tiek piedāvāti tik daudzi īres dzīvokļi, projekta atrašanās vietu un infrastruktūru. Populārāko jauno īres projektu sarakstā pavasara sezonā ir arī Skanstes virsotnes, Dignājas nami, Park Side, Eksporta 12, Pūces iela.

Salīdzinājumā ar aizvadīto ziemu īrei pieejamo dzīvokļu skaits jaunajos projektos pavasara sezonā ir samazinājies par 3%, savukārt pieprasījums pēc īres dzīvokļiem ir palicis augsts. Lai gan pavasarī atsākusies atsevišķu jauno projektu būvniecība, pagaidām tas nekādā veidā nav ietekmējis ne pieprasījumu, ne cenu. Uzņēmums paredz, ka ietekme tirgū varētu būt jūtama nākamgad, bet arī tikai tad, ja projektu attīstītāji izlems jaunuzceltos dzīvokļus izīrēt. Svarīgs faktors būs arī cilvēku maksātspēja pēc gada.

Starp Rīgas mikrorajoniem pieprasījums pēc sērijveida dzīvokļu īres audzis Ziepniekkalnā, Āgenskalnā, Imantā, Zolitūdē, Šampēterī un Purvciemā, teikts apskatā. Kopumā gan aktivitāte sērijveida dzīvokļu īres segmentā esot diezgan zema un īres maksas nedaudz kritušās. "Sērijveida dzīvokļu segments nīkuļo," vērtē Rent In Riga speciālists Jānis Lipša.

Tai pat laikā šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu agri aktivizējies mājokļu īres tirgus Jūrmalā, kurā pieprasījums pārspēj piedāvājumu. Potenciālie īrnieki no Latvijas, Krievijas un Rietumeiropas mājokli Jūrmalā vēlas īrēt ilgāk par pāris vasaras mēnešiem. Īstermiņa mājokļu īres cenu amplitūda Jūrmalā ir ļoti liela – sākot no 500 eiro mēnesī par dzīvokli līdz pat 20000 eiro mēnesī par lielu savrupmāju, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses