Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ceļu būvnieks "A.C.B." meklē darbu Krievijas tirgū

Ceļu būves uzņēmums A.C.B. patlaban ļoti aktīvi meklē variantus Krievijā, lai gan zina, ka krīze skārusi arī šo valsti, pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena saka uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks.

"Ir kaut kādi varianti. Tad, kad darba pietika Latvijā, mēs ļoti aktīvi citus tīklus nemeklējām. Tagad intensīvi meklējam," stāsta V.Lejnieks.

Viņš arī atzīst, ka uzņēmumam patlaban darba pietiek līdz septembrim, bet nākamajam gadam vēl nekā nav.

Vaicāts, vai ir plānota kāda uzņēmuma iegāde, apvienošanās, vai tiek meklēts investors, V.Lejnieks norāda, ka pašlaik tas nav plānots. "Mums jau tāpat Konkurences padome (KP) visu laiku pārmet, ka esam sliktie," smejot saka V.Lejnieks. Arī par investoru patlaban netiekot domāts, "vēl jau tā kā paši esam spējīgi kaut ko izdarīt Latvijā".

Pēc viņa vārdiem, cīņa ir ļoti sūra un ir daudz konkurentu, un tā būs aizvien lielāka, jo arī ārzemju uzņēmumi skatās uz šo tirgu.

Pašlaik ļoti aktīvs esot Strabag caur savu meitasuzņēmumu Šlokenbeka, viņiem esot arī kontakti ar Lemmikainen, kam arī šeit ir meitasuzņēmums. "Ja parādīsies privātās—publiskās partnerības projekti un te bāze ir, kāpēc nemēģināt iegūt kādu daļu? Varbūt tā ir laba zīme, ka Latvija varētu dabūt vairāk naudas ceļu projektiem no Eiropas."

Savukārt cenas V.Lejnieka skatījumā ir ļoti zemas, dažreiz pat nesaprotami zemas. V.Lejnieks bažījoties par to, ka ienāks uzņēmumi no pelēkās zonas, kas nav godprātīgi ar nodokļu samaksu. Ar šādiem uzņēmumiem A.C.B. konkurēt esot neiespējami.

Kā informē A.C.B. vadītāj, pēc pagājušā gada rezultātiem no 70 miljonu apgrozījuma 65% paveikti pašu spēkiem, 35% bija apakšuzņēmēju darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Visu interviju lasiet šonedēļ žurnālā Lietišķā Diena.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses