Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

DnB NORD Bankas" jaunā biroju ēka Skanstes ielā izmaksās 20 miljonus latu

DnB NORD Bankas jaunās centrālās biroju ēkas izveide Skanstes ielā izmaksās 28,5 miljonus eiro (20 miljonus latu.

Jaunās biroju ēkas platība būs aptuveni 16,5 tūkstoši kvadrātmetru, namam būs 11 virszemes stāvi un viens pazemes stāvs, kuros darba vietas plānots izvietot vismaz 840 cilvēkiem.

"DnB Nord Banka" plāno izmantot 14,5 tūkstošus kvadrātmetru, bet pusotru līdz divus tūkstošus kvadrātmetru no kopējās platības banka varētu iznomāt. Ēkā atradīsies "DnB Nord" bankas filiāle un mācību centrs, blakus centrālā biroja ēkai būs arī autostāvvieta, taču vēl nav zināms, vai tā būs virszemes vai pazemes. Ēkas augšējā stāvā būs konferenču, apspriežu un biroju telpas.

"DnB Nord Bankas" valdes loceklis Ivars Kapitovičs informēja, ka jaunā bankas centrālā ēka būs A klases biroju ēka. Tā sastāvēs no diviem korpusiem, kurus savstarpēji savienos liftu un kāpņu zona, darba vietas tiks izvietotas pie logiem, lai maksimāli izmantotu dienasgaismu.

Ēkas būvniecību plānots sākt septembrī, bet pabeigt un nodot to ekspluatācijā iecerēts 2010.gada jūnija beigās.

"Pats galvenais iemesls šādas ēkas būvniecībai - banka ir dinamiski augusi, būtiski pieaudzis darbinieku skaits, būtiski arī auguši biznesa virzieni, kuros "DnB Nord Banka" strādā banku jomā. Mēs esam vienkārši pārauguši pāri paši sev," žurnālistiem sacīja "DnB Nord Bankas" prezidents Andris Ozoliņš un piebilda, ka svarīga būs jaunās centrālās ēkas atrašanās vieta - jaunā, perspektīvā biznesa rajonā, tuvu pilsētas centram, ar ērtu piekļuvi gan ar auto, gan ar sabiedrisko transportu.

Biroju ēkas attīstītājs un būvnieks būs būvkompānija "Merks", kas Skanstes ielas rajonā īsteno arī citus projektus. Skanstes ielas projektu attīstību "Merks" plāno īstenot tuvāko desmit gadu laikā, jaunajā Rīgas centra rajonā paredzot attīstīt 280 tūkstošus kvadrātmetru lielu platību.

Jaunās bankas centrālās ēkas arhitekts ir Lietuvas "Audrius Ambrasas arhitektu birojs" ar lielu pieredzi biroju ēku projektēšanā. Būvniecības projektu vadīs un tehniski uzraudzīs uzņēmums "Būvkonsultants".

Jau vēstīts, ka "DnB NORD Banka" pašreizējo centrālo ēku Vecrīgā, Smilšu ielā, 2005.gada augustā pārdeva kompānijai "Mēs Liepājai". Pārdodot centrālā biroja ēku, banka saglabāja nomas tiesības līdz laikam, kad tā pārcelsies uz jauno biroju. Banka ēku Vecrīgā pārdeva, jo tā kļuva par šauru, turklāt tai ir apgrūtināta piebraukšana ar automašīnām.

Pēc aktīvu apjoma "DnB NORD Banka" novembra beigās bija ceturtā lielākā no 23 Latvijas bankām. Tās lielākais īpašnieks ir Vācijas un Norvēģijas banku kopuzņēmums "Bank DnB NORD". "DnB NORD Bankas" akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses