Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Gerhards domā, ka uzņēmējus interesēs ceļu remonti un būvniecība pēc PPP principa

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) domā, ka ceļu būves uzņēmumi būs ieinteresēti sadarbībā ar valsti izmantot privātās un publiskās partnerības (PPP) principu, jo tā ir iespēja strādāt un saņemt pasūtījumus. Tas tiek minēts kā viens no risinājumiem situācijā, kad budžeta apcirpšanas dēļ tiek samazināts finansējums ceļu nozarei.

Pēc K.Gerharda teiktā, runa nav tikai par ceļa posmu uz Sēnīti, bet par ceļu remontdarbiem un būvēšanu visā Latvijā. Pašreiz tiek diskutēts, ka šādā veidā varētu tikt apgūti 28 līdz 50 miljoni latu šā gada laikā, trešdien publicētā intervijā laikrakstā _Dienas Bizness_ stāsta ministrs.

Viņš norāda, ka patlaban par šo tēmu notiek diskusijas ar uzņēmējiem un jautājums esot par to, cik daudz viņiem izmaksās šī nauda. Ministrs uzskata, ka bankām būs vienkāršāk aizdot naudu biznesam, ja to garantēs valsts.Savukārt valsts ieguldīto varētu atmaksāt, piemēram, piecu gadu laikā.

K.Gerhards intervijā atzīst, ka valsts finansējuma samazinājums ceļiem būs būtisks. Sliktākajā variantā, ja izdevumi tiek samazināti par 40%, runa ir par 47 miljonu latu samazinājumu ceļiem. "Savukārt, ja izdosies panākt 50 miljonu latu apguvi PPP veidā, tas dotu iespēju uzņēmumiem strādāt. Tiesa, milzu problēmas uzņēmējiem radīs valdības pieņemtais lēmums izņemot no Latvijas Valsts mežiem to naudu, kas bija paredzēta meža ceļu būvniecībai, novirzot piena nozarei," saka ministrs.

Tāpat satiksmes ministrs piekrīt, ka bedrīšu lāpīšana nav pareizākais risinājums, bet krīzes apstākļos tas ir vienīgais variants, kā ceļus saglabāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses