Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Latio": 2010.gadā cenas stabilizēsies visos nekustamā īpašuma segmentos

Saglabājoties 2009.gada tendencēm ekonomikā, paredzams, ka 2010.gadā cenas stabilizēsies visos nekustamā īpašuma segmentos un varētu turpināties cenu pieaugums mājokļu segmentā, vēstīts Latio apskatā par pērno gadu un šā gada prognozēm. Pieauguma temps, pēc Latio ekspertu domām, būs atkarīgs no Latvijas vispārējā ekonomiskā stāvokļa, daudz būs atkarīgs no bankām, banku kreditēšanas politikas, investoru intereses un fondu pārņemto īpašumu nonākšanas tirgū.

Nekustamā īpašuma tirgu gan tuvākā, gan tālākā nākotnē būtiski varētu ietekmēt banku fondu lēmumi par to, ko darīt ar to rīcībā esošiem nekustamiem īpašumiem. Visdrīzāk 2010.gadā vairāk parādīsies konkrēta rīcība – izīrēšana vai pārdošana tuvākā vai tālākā laikā, norāda Latio un piebilst, ka līdz šim lielākā daļa no šiem īpašumiem faktiski bija izņemti no tirgus.

Īres cenas savukārt varētu stabilizēties. "Daudzām mājsaimniecībām tuvākajos gados hipotekārie kredīti nebūs pieejami, tās priekšroku varētu dot dzīvokļa īrēšanai nevis pirkšanai. Saglabājoties pašreizējai īres maksas un ikmēneša kredītmaksājumu attiecībai, argumenti par labu iegādei noteikti nav finansiālas dabas," komentē Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns. Līdz ar to 2010.gadā īres tirgus, viņaprāt, saglabās savu aktivitāti. Īres cenas varētu pieredzēt savu zemāko punktu un stabilizēties līdz ar vispārējiem ekonomiskajiem rādītājiem.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses