Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nojauks vai sakārtos vēl 24 graustus

Tiks nojaukti 18 pašvaldības piederoši grausti un piespiedu kārtā nojaukti vai sakārtoti 6 privātīpašumā esoši grausti – šādu Rīgas domes lēmumu akceptēja Pilsētas īpašuma komiteja.

Pašvaldībai piederoši grausti atrodas Valentīna ielā 25, Gaileņu ielā 5, Čiekurkalna 1.līnijā 53A, Hermaņa ielā 8, Skuju ielā 28, Dzelzavas ielā 9, Daugavpils ielā 19, Silikātu ielā 3. Tie ir dažādi angāri, noliktavas, darbnīcas, pagrabi, šķūņi, garāžas u.tml. Būves  atrodas avārijas stāvoklī, ilgstoši netiek izmantotas, degradē Rīgas pilsētas estētisko vidi un apdraud apkārtnes iedzīvotājus.

Valmieras ielā 41 atrodas izdegusī dzīvojamā ēka, divi daļēji sabrukuši šķūņi un garāža, to apkārtne nav nožogota un ir brīvi pieejama. Ja divu mēnešu laikā netiks izstrādāta nojaukšanai nepieciešamā dokumentācija un uzsākti demontāžas darbi, tos paveiks par Rīgas pašvaldības līdzekļiem, piedzenot iztērēto naudu no īpašniekiem.

Pilsētas ainavu bojā arī pamestā dzīvojamā ēka Skaistkalnes ielā 17, kas tāpat nav noslēgta un apdraud apkārtējos, turklāt atrodas pie ielas, pa kuru notiek transporta satiksme un gājēju kustība. Ja īpašnieki mēneša laikā nebūs vērsušies ar iesniegumu par būves nojaukšanas uzdevuma vai plānošanas un arhitektūras uzdevuma izsniegšanu ēkas renovācijai vai rekonstrukcijai, vai četru mēnešu laikā neveiks ēkas demontāžu vai konservāciju, Īpašuma departaments nodrošinās lēmuma piespiedu izpildi apjomā, kas nepieciešams, lai novērstu sabiedriskās drošības un pilsētas ainavas bojāšanu ilgtermiņā. Līdzekļus tāpat piedzīs no īpašniekiem.

Ēka Lāčplēša ielā 7 ir arhitektūras piemineklis, taču  tās tehniskais stāvoklis strauji pasliktinās, vizuālais izskats bojā pilsētas ainavu, ēka nav noslēgta un ir brīvi pieejama, īpašuma uzturēšanā kopumā netiek ievērotas normatīvo aktu prasības, piemēram, iekšpagalmā lielā apjomā uzkrāti sadzīves atkritumi, mēbeļu atliekas un būvgruži, ēka iekļauta cilvēku drošību un vidi degradējošo objektu sarakstā kā „B” kategorijas grausts. Ēka ir arī cietusi ugunsgrēkā. Īpašniekiem divu mēneša laikā jāsaskaņo konservācijas darbu veikšanas projekts, jāizved atkritumi. Pati konservācija jāpabeidz četros mēnešos, pēc tam mēneša laikā fasāde jāapsedz ar dekoratīvo pārsegu un sešu mēneša laikā jāveic tās renovācija. Pretējā gadījumā to paveiks Īpašuma departaments. Naudu piedzīs.

Kopš 2011. gada sākuma, kad Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzdeva pašvaldības institūcijām izvērst sistemātisku cīņu ar graustiem, nojauktas 28 būves, vairākas tiek demontētas šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses