Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Nekustamā īpašuma kompānija "Balsts" piesaka maksātnespēju

Nekustamā īpašuma kompānija SIA _Balsts _nolēmusi iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš uzskata, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā darbības pārtraukšana ir labākais risinājums, teikts kompānijas paziņojumā.

A.Zariņš skaidro, ka situācija nozarē dramatiski pasliktinājusies, kā rezultātā pagājušais gads noslēgts ar ievērojamiem zaudējumiem. "Šobrīd, kad tirgū lieli darījumi praktiski nenotiek, es neredzu iespēju šos zaudējumus samazināt, tādēļ pieņēmām lēmumu iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Ja to nedarītu, mūsu parādi tikai augtu, un no tā labuma nebūtu nevienam," komentē Balsta vadītājs.

Viņš norāda, ka uzņēmuma līdzšinējie klienti pēc maksātnespējas procesa ierosināšanas necietīs.

Balsta zīmolu A.Zariņš apņēmies saglabāt. Viņš domā, ka nekustamo īpašumu jomai ir nākotne un pienāks labāki laiki, tādēļ plāno turpināt darbu šajā nozarē. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 70 darbinieku, un viņa mērķis esot nepieļaut, ka šiem cilvēkiem ir jāpapildina bezdarbnieku rindas.

Pēc maksātnespējas procesa ierosināšanas uzņēmumam tiks nozīmēts administrators, kurš tālāk nodarbosies ar uzņēmuma maksātnespējas procesu.

Balsts, kas darbojas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū 17 gadus, sniedza pakalpojumus nekustamo īpašumu tirdzniecībā, komerctelpu nomā, māju un dzīvokļu īrē, kā arī dzīvokļu tirdzniecībā jaunajos projektos. Uzņēmums nav iesaistījies nekustamo īpašumu projektu attīstīšanā un uzņēmumam pašam nepieder nekustamie īpašumi.

Nekustamā īpašuma kompānija Latio atturas izteikties par konkurentiem, bet norāda, ka turpina savu darbību.
Turpina strādāt kopumā 23 klientu apkalpošanas nodaļas Latvijā. Latio valdes locekle Irita Cimdare atzīst, ka 2008.gada laikā notikušas nelabvēlīgas izmaiņas nekustamā īpašuma tirgū, ko izraisīja vairāki priekšnosacījumi, tajā skaitā, banku politikas izmaiņas, kas tieši ietekmēja nozares klientus un nozares peļņas rādītājus kopumā. Nekustamā īpašuma tirgū krasi samazinājušies īpašumu atsavināšanas darījumi, būvniecības projektu attīstība, kas ļoti tieši ietekmē arī izpildīto un pasūtītājiem sniegto Latio pakalpojumu skaitu un apjomu. Hipotekārās kreditēšanas apjoma un skaita samazināšanās savukārt izraisa nekustamā īpašuma vērtēšanas pakalpojumu apjoma kritumu.

Uzņēmuma vadība paredz, ka šogad apgrozījums no novērtēšanas pakalpojumiem un konsultāciju pakalpojumiem saglabāsies iepriekšējā gada līmenī, turpināsies līgumu izpilde par īpašumtiesību reģistrācijas pakalpojumiem, tāpat tiks saglabāta sadarbība ar radniecīgo sabiedrību mērniecības un zemes ierīcības nozarē, panākot pakāpenisku ieguldījumu atmaksāšanos. Uzņēmums norāda, ka SIA Metrum, kas sniedz pakalpojumus mērniecības un zemes ierīcības nozarē, pagājušajā gadā strādāja ar peļņu. Latio arī pievērsies jauniem virzieniem - daudzdzīvokļu namu apsaimniekošanai.

Latio vadība uzskata, ka 2009.gadā spēs nodrošināt sekmīgu komercdarbību. 

(pievienots Latio komentārs pēdējās trīs rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses