Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Rent In Riga": Rīgas centrā dzīvokļu īres maksa sasniegusi zemāko līmeni pēdējos divos gados

Šā gada novembrī vidējā Rīgas centra dzīvokļu īres maksa nokritusies līdz 4,2 latiem par kvadrātmetru, sasniedzot zemāko līmeni pēdējo divu gadu laikā, liecina īres un nomas operatora _Rent In Riga _dati. Cenu kritums savukārt veicinājis tirgus aktivitāti, kas šoruden ir augstākā kopš ekonomiskās krīzes sākšanās valstī.

Pēc _Rent In Riga_ informācijas, rudenī īres maksa kritusies gan divu, trīs, gan arī četru un vairāk istabu dzīvokļiem labā stāvoklī Rīgas centrā. Piemēram, šosezon īres maksa par divistabu dzīvokli mēnesī, neieskaitot komunālos maksājumus, bija 150-300 lati, vasarā - 150-330 lati, savukārt pirms gada – 250-450 lati.Dzīvokļu īres maksa turpinājusi samazināties arī jaunajos projektos, kas šoruden, pēc kompānijas datiem, ir aktīvākais mājokļu tirgū. Arī apsaimniekošanas maksas līmenis jaunajos objektos kopumā nedaudz krities.Salīdzinot datus gada griezumā, arī sērijveida dzīvokļu īres maksas vidējais līmenis ir krities no 4,9 latiem par kvadrātmetru 2008.gada novembrī uz 2,3 latiem šoruden. Darījumi galvenokārt notiek ar tiem sērijveida dzīvokļiem, kas ir labā stāvoklī, atrodas labā vietā un kuriem ir adekvāta īres maksa, secina nekustamā īpašuma kompānija.

Savukārt mājokļu īres segmentā, pēc Rent In Riga datiem, īres maksa sāk stabilizēties, kas, pēc kompānijas prognozēm, turpināsies arī tuvākajā laikā.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses