Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgā apzinās patvaļīgus būvniecības gadījumus ūdens tuvumā

Rīgas pilsētas būvinspekcija, sadarbojoties ar Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldi, šovasar plāno apsekot 13 ūdenstilpņu krastu teritorijas, lai apzinātu iespējamos patvaļīgas būvniecības gadījumus ūdenstilpņu aizsargjoslu teritorijās.

Ņemot vērā, ka viens no Būvvaldes mērķiem ir padarīt patvaļīgu būvniecību neērtu, šogad Būvvalde turpinās pievērst uzmanību ūdenstilpņu piekrastes aizsargjoslām un veikt apsekojumus izmantojot ūdenstransportu. Tādejādi iespēju robežās apzinot esošo situāciju un novēršot iespējamos patvaļīgas būvniecības gadījumus ūdenstilpņu piekrastēs.

Trīs mēnešu laikā plānots apsekot 13 ūdenstilpnes. Darba plānā iekļautas tādas ūdenstilpnes, kā Daugava, Mazā Daugava, Bieķēngrāvis, Kīleveina grāvis, Vecdaugava, Buļļupe, Āgenskalna līcis, Zunda kanāls, Ķīšezers, Juglas ezera rietumu piekraste un citas.

Veicot apsekojumus un konstatējot objektu patvaļīgu būvniecību, tiks sagatavots atzinums par būves pārbaudi, dots rīkojums apstādināt būvdarbus un pieprasīti paskaidrojumi no būves (zemes) īpašnieka. Pēc paskaidrojumu izvērtēšanas, Būvvalde pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

Apzinot ūdenstilpņu aizsargjoslas teritorijas patvaļīgas aizbūvēšanas gadījumus pilsētā, pagājušā gada laikā Būvinspekcijas inspektori, veica apsekojumus Vecdaugavas piekrastes joslā, tajā skaistā tauvas joslā. Tika sagatavoti apsekojuma akti un ierosinātas 18 administratīvās lietas par patvaļīgu būvniecību, šobrīd sešos gadījumos ir atjaunota brīva tauvas josla piekļuvei ūdenstilpnes krastam.

Administratīvā pārkāpuma lietu vispārējā kārtībā, pamatojoties uz būvinspektora sagatavoto atzinumu par būves pārbaudi un sastādīto administratīvā pārkāpuma protokolu, izskata Rīgas domes Administratīvā komisija un lemj par administratīvā soda piemērošanu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, tā 152.pants nosaka, ka par būves patvaļīgu būvniecību var piemērot soda naudu fiziskajām personām no 100 Ls līdz 1000 Ls, juridiskajām personām – no 500 Ls līdz 5000 Ls. Par patvaļīgu būves renovāciju, rekonstrukciju vai restaurāciju bez akceptēta projekta vai būvatļaujas var piemērot naudas sodu fiziskajām personām no 50 Ls līdz 500 Ls, juridiskajām personām – no 200 Ls līdz 3000 Ls. Administratīvās komisijas piespriestā soda apmēra apmaksa neatbrīvo no pienākuma veikt patvaļīgās būvniecības seku novēršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses