Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vēl nav izlemts, ko iesākt ar Panorama Plaza nepabeigto torni

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia (Ektornet) neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

"Droši vien, ka šis tornis tiks pabeigts, bet mēs neesam droši, ka tas būs Ektornet, kas pabeigs šo celtniecību," sacīja Kovaļčuks.

Visi lielie aktīvi, kas nonāk Ektornet īpašumā, vispirms tiek izvērtēti, skaidroja Kovaļčuks. Ektornet mēģina saprast, kādi šie aktīvi ir un ko ar tiem var iesākt. "Šādam tornim ir milzum daudz tehniskās dokumentācijas, kura visa vēl ir jāatrod. Patlaban tiek vākti šie dokumenti, un Ektornet veic objekta analīzi. Tad, kad būs savākti visi dokumenti, varēsim izvērtēt, ko ar šo objektu iesākt," sacīja Kovaļčuks.

Viņš skaidroja, ka Panorama Plaza trešā torņa pabeigšana ir ekonomiskas dabas jautājums. Ektornet jāvērtē, kāda būs šīs būvniecības pabeigšanas pašizmaksa, kāda būs gala produkta potenciālā tirgus cena un kāds tirgū ir pieprasījums pēc šāda produkta.

"Visi šie jautājumi ir nopietni jāapspriež, jo Panorama Plaza bijušo īpašnieku Latmes Building pērn minētie 20 miljoni latu, kas it kā esot nepieciešami torņa pabeigšanai, tomēr ir nopietnas investīcijas," piebilda Kovaļčuks.

Jautāts, vai šo torni Ektornet varētu pārdot kā nepabeigtu jaunbūvi, Kovaļčuks atbildēja, ka vispirms projekts jāsaved kārtībā, lai tā nākamajam īpašniekam vairs nav jānodarbojas ar dokumentāciju. "Ir jāatjauno trūkstošie dokumenti, un pēc tam šo projektu jau varam piedāvāt kādam investoram, kurš ir gatavs uzņemties tirgus risku," sacīja Kovaļčuks.

Viņš piebilda, ka to var attiecināt uz gandrīz visiem nepabeigtajiem lielajiem projektiem. "Droši vien, ka tie tiks pabeigti, jautājums ir tikai par to, kas būs šis pabeidzējs. Ektornet mērķis nav visu pabeigt pašiem," piebilda Kovaļčuks.

Panorama Plaza trešais tornis ir vienīgais Ektornet īpašumā esošais objekts tik nepabeigtā būvniecības stadijā. Panorama Plaza nepabeigto ēku Ektornet iegādājās izsolē šā gada 10.jūnijā par 783 972 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses