Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Veriko netieši piederot Flikam

Advokāta vadītā SIA Veriko, kas tiesā prasīja nacionālās lidsabiedrības airBaltic privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas maksātnespēju, netieši pieder bijušajam airBaltic vadītājam Bertoltam Flikam, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

B.Fliks kopš pērnā gada 8.jūnija bijis vienīgais akcionārs Luksemburgas kompānijā Aerienne Services Group S.A, kurai pieder Veriko, liecina Dienas Biznesa rīcībā esošs izraksts no oficiālā Luksemburgas lielhercogistes vēstneša un dati no Latvijas Lursoft.

Saskaņā ar Luksemburgas vēstneša datiem, 8.jūnijā parakstītie Aerienne Services Group S.A statūti liecina, ka B.Fliks kā vienīgais akcionārs ir apmaksājis 310 kompānijas akcijas 31 tūkstoša eiro apjomā. Savukārt B.Fliku Luksemburgas kompānijā pārstāv tās vadītājs Maikls Lange.

Lai arī nav zināms, vai minētā Luksemburgas kompānija joprojām pieder B.Flikam, tomēr viņš bija šīs kompānijas īpašnieks laikā (2011.gada 21.jūlijā), kad BAS īpašumā esošās airBaltic emitētās 14,19 miljoni konvertējamo obligāciju bijušas ieķīlātas un saskaņā ar Finanšu instrumentu pirkuma līgumu, noslēgtu ar Norvik Bank, tikušas atsavinātas Veriko, raksta Dienas Bizness

Laikraksts secina, ka tādejādi minētās obligācijas 14,19 miljonu latu vērtībā no B.Flika tolaik vēl kontrolētā BAS nonākušas citas B.Flika netieši kontrolētas kompānijas īpašumā. Par to, ka BAS īpašumā, bijušas airBaltic obligācijas un pēc tam tās nonākušas Veriko īpašumā liecinot pērn 4.oktobrī, kad B.Fliks atkāpās no airBaltic vadītāja amata (dienu pēc parakstītās vienošanās ar airBaltic, tā īpašnieku, kreditoriem un valdību par kopējiem ieguldījumiem airBaltic) sastādītā un B.Flika parakstītā airBaltic obligāciju obligacionāru reģistra kopija, ko Latvijas krājbankas administrators KPMG minēja savā pieteikumā tiesai, raksta Dienas Bizness

Laikraksts atgādina, ka Rīgas apgabaliesas Civillietu tiesa apmierināja KPMG Baltic pieteikumu par prasības nodrošinājumu un nolēma ierakstīt aizlieguma atzīmi komercķīlu reģistrā un Latvijas Centrālajā depozitārijā par Veriko piederošo 14,19 miljonu airBaltic obligāciju atsavināšanas un apgrūtināšanas aizliegumu. DB jau vēstīts, ka tiesa noraidīja Veriko pieteikto BAS maksātnespēju šogad 6.februārī, un to, ka šajā dienā tika veiktas izmaiņas BAS dalībnieku reģistrā, saskaņā ar kurām par BAS vienīgo īpašnieku kļuva valsts kontrolētās Krājbankas meitasuzņēmums SIA Atlantijas biroji. Iepriekš Veriko piedraudēja, ka plāno iesniegt arī airBaltic maksātnespējas pieteikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses