Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ABLV dibina meitasbanku Luksemburgā

AS ABLV Bank ir nodibinājusi Luksemburgas akciju sabiedrību ABLV Luxembourg S.A., kurai plānots pieteikt licenci bankas darbībai, portālu Diena.lv informēja _ABLV Bank _pārstāvis Ilmārs Jargans.

Pēc licences saņemšanas ABLV meitas banka Luksemburgā piedāvās klientiem privātbankas un investīciju pakalpojumus - individuālo un konsultatīvo ieguldījumu pārvaldīšanu, brokeru pakalpojumus, kā arī citus bankas pakalpojumus.

Plānots, ka ABLV meitas banka Luksemburgā savu darbību uzsāks nākamgad. Līdz tam tiks veikti darbi nepieciešamo atļauju un licenču iegūšanai, biroja iekārtošanai, IT infrastruktūras izveidošanai, darbinieku sagatavošanai.

ABLV Luxembourg S.A. apmaksātais sākuma pamatkapitāls ir 2 miljoni eiro, bet pavisam meitas bankas izveidē plānots gada laikā investēt aptuveni 20 miljonus eiro. Banka strādās atbilstoši Luksemburgas likumiem un vietējā banku regulatora CSSF prasībām. Šobrīd Luksemburgā nav banku ar Baltijas valstu izcelsmi.

Luksemburga kā meitas bankas dibināšanas valsts tika izvēlēta, jo tā ir ES dalībvalsts, atrodas vienā no pirmajām vietām pasaulē drošības ziņā, valstij ir ļoti laba reputācija, augsts dzīves līmenis un finanšu pakalpojumu sniegšanai piemērota tiesiskā vide, portālam norādīja I.Jargans.

Luksemburga ir viens no pasaules svarīgākajiem finanšu centriem - valstī darbojas vairāk nekā 150 bankas, ar filiālēm vai meitas bankām ir pārstāvētas visas lielākās Eiropas bankas - HSBC, Credit Suiss, Commerzbank, Citibank, BNP Paribas un citas. Luksemburga ir pirmajā vietā Eiropā un otrajā vietā pasaulē kā investīciju fondu centrs - valstī darbojas 3 500 investīciju fondi.

“Nodibinot meitas banku Luksemburgā, mēs savu uzkrāto vērtīgo pieredzi individuālo bankas pakalpojumu sniegšanā varēsim piedāvāt plašam jaunu klientu lokam,” skaidroja ABLV Bank valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis.

ABLV Bank ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei pieder 85,90% no bankas pamatkapitāla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses