Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latviešu kredītkooperatīva Austrālijā ieņēmumi - 955 093 Austrālijas dolāri

Latviešu kredītkooperatīvs Austrālijā (LKA) pagājušo finanšu gadu noslēdzis ar 955 093 Austrālijas dolāru (503 334 latu) ieņēmumiem, teikts Austrālijas latviešu laikraksta Latvietis elektroniskajā versijā.

Kredītkooperatīva bilance bija 15 447 187 Austrālijas dolāri (8 140 667 lati), bruto peļņa bijusi 408 815 Austrālijas dolāri (215 445 lati), bet peļņa pirms ienākuma nodokļa - 39 826 Austrālijas dolāri (20 988 lati).

LKA priekšsēdis Ēriks Cīrulis norādīja, ka kredītkooperatīvs ir izturējis globālo finanšu krīzi, noslēdzot pagājušo gadu ar labiem rezultātiem. "Lai gan nevaru vēl teikt, ka finansiālā krīze ir beigusies, es sagaidu, ka LKA turpinās veiksmīgi darboties nākamajā gādā," uzsvēra Cīrulis.

Visa pagājušā gada garumā, tāpat kā jau iepriekšējos gados, LKA ir sniedzis visāda veida pakalpojumus saviem biedriem, kā arī lielai daļai latviešu organizāciju; LKA atbalstījis skolas un bibliotēku. Visa gada garumā LKA bilance ir augusi, un uzkrātas ievērojamas rezerves.

"LKA necenšas pēc lielas peļņas, bet palīdz saviem biedriem ar visizdevīgākajiem finanšu pakalpojumiem, pretēji bankām, kurām jātaisa arvien lielāka peļņa, lai apmierinātu akcionāru prasības. LKA ir viens no retajiem finanšu uzņēmumiem Austrālijā, kas pastāv tikai viena iemesla dēļ, lai darbotos savu biedru labā un veicinātu viņu materiālo labklājību, piedāvājot viņiem lētākus un izdevīgākus finanšu pakalpojumus. Pretēji citām finanšu iestādēm mūsu kredītkooperatīvs neņem aizdevumu un citu kontu nodevas," teikts laikrakstā.

LKA piedāvā saviem biedriem bezmaksas čeku kontus, nepārtrauktu kredīta (Overdraft) kontus un debeta kartes naudas izņemšanai no automātiem. LKA pakalpojumi ir pieejami visiem latviešiem, viņu radiem, draugiem un pazīstamajiem Austrālijā arī tad, ja tie nav latviešu izcelsmes.

"Kamēr citām finanšu iestādēm ir pašreiz brīvo līdzekļu trūkums, mūsu kredītkooperatīvam ir pietiekoši brīvi līdzekļi, lai apmierinātu savu biedru aizdevumu pieprasījumus māju iegādei un citām vajadzībām," norādīja Cīrulis.

Kā liecina laikraksta Latvietis informācija, LKA dibināta 1960.gadā un tā ir viena no ievērojamākajām un stabilākajām latviešu organizācijām Austrālijā. LKA biedru skaits 2011.gada 30.jūnijā bija 1091.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses