Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aizkrauklē atjauno uzņēmēju dienu tradīciju

Aizkraukles novadā notikušajām uzņēmēju dienām bijusi liela atsaucība, IGA centra tirdzniecības zālē bija sabraukuši vairāk nekā simts lielāki un mazāki uzņēmēji ne tikai no paša Aizkraukles un apkārtējie novadiem, bet arī no tālās Latgales, kā arī lielākie uzņēmumi no Aizkraukles sadraudzības pilsētas Biržiem Lietuvā.

To, vai pēc aptuveni desmit gadu pārtraukuma atjaunotā uzņēmēju dienu tradīcija tiks turpināta arī nākotnē, rādīšot laiks, taču ir skaidrs, ka uzņēmējiem gan šādas savstarpējās tikšanās, kā arī izrādīšanās cilvēkiem ir būtiska – norāda Aizkraukles novada attīstības plānotāja Ilona Kāgane.

„Ir mainījusies tirgus situācija, tajā ienākuši jauni spēlētāji. Un tie ir ne tikai gados jauni cilvēki, kas sākuši savu biznesu, bet arī jau pieredzējuši cilvēki, kuri krīzes laikā sapratuši, ka vienīgā iespēja nopelnīt iztiku, ir kaut ko radīt un piedāvāt pašiem. Līdz ar to šīs uzņēmēju dienas no iepriekšējā atšķiras ar to, ka izstādē nepiedalās vien reģiona lielākie uzņēmēji, bet arī amatnieki, pašnodarbinātie, mājražotāji, uzdrīkstējušies tie, kuri tikko, pēc Nodarbinātības dienesta piedāvāto vai citu kursu beigšanas sākuši savu mazo biznesu,” stāsta Kāgane, kura piebilst, ka ideja par uzņēmēju dienu atjaunošanu pašvaldībā briedusi jau kādu laiku. Un tad arī no pašiem uzņēmējiem nācis šis piedāvājums.

Ilona Kāgane atzīst, ka šāda sadarbība izrādījusies ļoti veiksmīga. IGA centra vadītāja Ieva Erdmane piebilst, ka ideja organizēt lielāku uzņēmēju sanākšanu radusies pēc tam, kad veiksmīgi izdevies atjaunot arī ikmēneša gadatirgus, uz kuriem ar katru mēnesi pieteikušies arvien vairāk tirgotāji un ražotāji, kā arī apmeklētāji uz tirgiem sākuši braukt no arvien tālākām vietām.

Zemnieku saimniecības Vecsiljāņi siera meistare Ieva Midega, kuru degustācijas galds nokrauts dzelteniem siera rituļiem, piebilst: „Interesanti, lai gan mums ir savs tirdzniecības kiosks vietējā tirgū, par mūsu produkciju zina visai maz un mūsu piedāvājums daudziem bija pārsteigums. Dalība te rīkotajos gadatirgos ir apliecinājums, ka par mūsu produkciju interese ir, un ja cilvēki par mums interesējas, tad ir vērts arī piedalīties šādā izstādē. Šis pasākums noteikti ir apsveicams.”

Viņai piekrīt arī māksliniece Baiba Vaivare, kuras apdrukātie linu audumi, darinātie linu tērpi un apgleznotais zīds biežāk izrādīts Rīgā un ārpus Latvijas robežām. Bet tā kā nu jau pāris gadus Baiba strādā vecāku mājās Skrīveros, kur vada lietišķās mākslas studiju, nolemts paveikto izrādīt arī vietējiem. Turpat līdzās Baibai arī viņas dēls Jānis, kurš uz izstādi atvedis Vaivaru Ragārēs audzētās tējas un garšaugus.

Ieva Erdmane piebilst, ka šāda izstāde noteikti ir liels ieguvums gan pašiem uzņēmējiem, jo nav jau nemaz tik daudz iespēju satikties, dalīties pieredzē, kā arī tūkstošiem izstādes apmeklētāju, kas šajās brīvdienās iegriezās IGA centrā. „Domāju, ka pasākuma apmeklētāji piedzīvoja daudz patīkamu pārsteigumu, uzzinot, cik daudzveidīgs ir vietējo uzņēmēju piedāvājums,” piebilst IGA centra vadītāja.

Uzņēmēju dienas, kas tika rīkotas reizē ar pilsētas 45 gadu jubileju,  atklāšanā Aizkraukles novada domes pateicās arī lielākajiem vietējiem nodokļu maksātājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses