Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gavrilovs Lipmanam: kam gribu, tam pārdodu akcijas

Latvijas lielākais zāļu ražotājs _Grindeks _nosūtījis paziņojumu Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) par izstāšanos no konfederācijas, jo nevēlas būt organizācijā, kuras vadībā ir tāds cilvēks kā Vitālijs Gavrilovs. Savukārt V.Gavrilovs nekomentē emocionālos izteikumus un noraida pārmetumus par _Grindeks _akciju pārdošanu.

To portālam Db.lv teicis Grindeks lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

"Kad Darba devēju konfederācijai mainīsies vadība, tad mēs tur atgriezīsimies," sacījis K.Lipmans. Viņš nosauca V.Gavrilovu par negodīgu cilvēku, kas gremdē Latvijas uzņēmumus un nestrādā Latvijas interesēs. Simpātijas viņš mēģinot iekarot ar dziedāšanu un dejošanu, taču biznesā uzvedoties kā diletants, savu attieksmi pauda K.Lipmans.

Iepriekš K.Lipmans kritizēja V.Gavrilovu par Grindeks akciju pārdošanu Krievijas Farmstandart. Viņš uzskata, ka V.Gavrilovam būtu bijis savas akcijas jāpiedāvā kādam vietējam investoram. Šādā piedāvājumā būtu ieinteresēts arī K.Lipmans.

V.Gavrilovs savukārt nav komentējis K.Lipmana emocionālos izteikumus, sakot, ka "tas ko dzirdu, ir sīkums, galvenais, lai uzņēmumam būtu labi". Savu akciju pārdošanu Krievijas Farmstandart viņš uzskata par veiksmīgu, un tas, viņaprāt, nesīs labumu pašam Grindekam. "Akcijas jāpārdod tiem, kas var nest papildu vērtību kompānijai. Tā savulaik jau izdarīju, pārdodot Aldara akcijas Carlsberg un uzņēmums bija ieguvējs. Farmstandart ir labs akciju portfelis, un uzskatu, ka Grindeks būs ieguvējs. Šis ir viens no labākajiem variantiem. Jo es mīlu kompāniju, kurā strādāju," teica V.Gavrilovs.

Uz jautājumu, vai viņš vispirms piedāvāja savas akcijas pārdot K.Lipmanam, uzņēmējs atzina, ka nav tādu noteikumu, ka akcijas būtu jāpiedāvā kādam citam. "Pastāv noteikta korporatīvā kultūra, kompānija ir biržā, tai ir daudzi akcionāri, un tā ir mana brīva izvēle, kam gribu, tam pārdodu savas akcijas," sacīja V.Gavrilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses