Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Iecavniekā sola turpināt ražošanu

Bankrotējušā rapšu un linu eļļas ražotāja SIA Iecavnieks jaunie īpašnieki, SIA Dēseles dzirnavas vadītāji, uzņēmumu uzskata par labu investīciju un solās ražotnes darbu Iecavas novadā turpināt, vēsta portāls _bauskasdzive.lv_.

Portāls ziņo, ka, lai pilntiesīgi pārņemtu uzņēmumu, SIA Dēseles dzirnavas līdz februāra beigām jāsamaksā aptuveni 1,46 miljoni latu. "Patlaban notiek pārrunas ar investoriem," Bauskas Dzīvei saka jaunā saimnieka pārstāve Daila Vīksne-Pizika, apliecinot, ka uzņēmums darbu turpinās.

Dēseles dzirnavu valdes loceklis Aldis Vīksne Bauskas Dzīvei skaidro, ka līdz šim intensīvā augļu un ogu audzēšanā specializētā uzņēmuma īpašnieki Iecavnieku uzskata par "saistošu" no investīciju viedokļa.

Sadarboties ar jaunajiem saimniekiem gatavs Arnolds Babris, Iecavnieka īpašuma uzturētāja SIA Vegetable Oil līdzīpašnieks. Viņš ticies ar D. Vīksni-Piziku un varot piedāvāt savu pieredzi grimstošu uzņēmumu atkopšanā, zīmola veidošanas un mārketinga prasmi, kā arī biznesa sakarus 35 valstīs, Bauskas Dzīvei stāsta uzņēmējs.

Ne Vegetable Oil, ne Swedbank netika pie solīšanas par Iecavnieku 25. janvāra izsolē, jo Dēseles dzirnavas bija pirmtiesīgais pretendents, balstoties uz tai piederošu īpašumu Podziņas, kas atrodas līdzās bankrotējušās ražotnes zemei Iecavas novadā. Šādu iespēju paredz Maksātnespējas likuma nosacījumi par lauksaimniecības uzņēmumu bankrotu.

Dēseles dzirnavu darījums par Podziņām Iecavas novada domē reģistrēts pērn 15. novembrī, Bauskas Dzīvi informēja pašvaldības Zemes ierīcības dienesta vadītājs Aivars Mačeks. Tas rāda, ka īpašums, iespējams, apzināti iegādāts, lai izmantotu likumā paredzētās priekšrocības un iegādātos uzņēmumu par izsoles sākumcenu 1,62 miljoni latu.

Iecavnieka agrākais īpašnieks un vadītājs Dainis Lagzdiņš Bauskas Dzīvei situāciju komentēt nevēlas, vien nosakot: "Viss jau beidzies." Aiju Lagzdiņu, vienu no divām Dēseles dzirnavu īpašniecēm, Dainis nepazīstot.

Vērtējot Dēseles dzirnavu nelielo pērnā gada apgrozījumu un peļņu - ap 8000 latu, D. Lagzdiņš pieļauj, ka jaunajiem īpašniekiem ir investors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses