Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kavacis: Tiesu draudus pret Hannu Pro ciparu TV projektu Bulgārijā izsaka sarūgtināts zaudētājs

Ar Latvijas profesionālās televīzijas sistēmu ieviesēja Hannu Pro digitālas virszemes televīzijas projektu Bulgārijā viss ir kārtībā, un ziņas par konkurentu DVBT iespējamo vēršanos Eiropas Savienības (ES) tiesu iestādēs "ir tikai publiski draudi", teica "Hannu Pro" vadītājs Gintars Kavacis.

"Es arī esmu dzirdējis [par tiesāšanās draudiem] no bulgāru preses, bet reāli ar Hannu Pro Bulgaria neviens vēl netiesājas," Kavacis sacīja.

Savukārt Bulgārijas ziņu portāls angļu valodā Novinite.com 24.janvārī ziņoja, ka Bulgārijas augstākā administratīvā tiesa janvāra vidū noraidīja DVBT sūdzību pret virszemes digitālās televīzijas licences piešķiršanu Latvijas uzņēmumam un tā vietējai meitasfirmai. Tādēļ DVBT nodomājis vērsties ES iestādēs, raksta portāls.

Kavacis uzskata, ka DVBT iespējamās sūdzības iemesli ir "parastie zaudētāju argumenti - "viss bija slikti un jo sevišķi slikti bija uzvarētāji"". Vienlaikus viņš nenoliedza, ka ir sadarbība un saiknes starp Hannu Pro Bulgārijā un Slovākijas firmu Towercom, par ko DVBT savās sūdzībās apgalvojis, ka abas firmas ieguvušas monopolu.

"Latvijas firma Hannu Pro tehniski projektē un būvē virszemes digitālās apraides sistēmu visā Bulgārijā gan Towercom, gan Hannu Pro Bulgaria, bet konkurenti nebūvē - tātad jāsūdzas," izteicās Kavacis.

Kā skaidroja Hannu Pro vadītājs, Latvijas kompānija veicot ciparu apraides tīkla ierīkošanas darbus arī Towercom, kas tīklu izmantos, lai ar savu ciparu apraides licenci izplatītu televīzijas saturu.

"Patlaban Bulgārijā latviešu firma Hannu Pro jau izbūvējusi trešo tīkla fāzi, aptuveni 85% no visas teritorijas, kas ir jāpabeidz februārī, martā. Tad sāksim ceturto fāzi, lai noklātu 97% no Bulgārijas teritorijas saskaņā ar Towercom un Hannu Pro Bulgaria saņemtajām virszemes digitālās apraides licencēm," viņš teica.

Kopējais investīciju apjoms Towercom tīkla izbūvē ir 55-60 miljoni eiro (38,5-42 miljoni latu), bet Hannu Pro Bulgaria, kurai apraides licence ir spēkā tikai no 2014.gada, atliks tikai pielabot jau gatavu virszemes digitālās apraides tīklu savām specifiskajām vajadzībām," skaidroja Kavacis.

"Tas maksās 20-25 miljonus eiro (14-17,5 miljonus latu), un, ļoti iespējams, tas būs jaunais formāts - virszemes digitālās apraides sistēmu jaunākā tehnoloģija, lai bulgāri redzētu vairāk augstas izšķirtspējas kanālus. Tātad kopumā Bulgārijas ciparu apraides tīkls izmaksās 75-85 miljonus eiro (52,5-69,5 miljonus latu)," Kavacis teica.

Kavacis Bulgārijas projektu jau skaidroja pērn vasarā, norādot, ka Hannu Pro abiem licenču īpašniekiem būvē visu, kas saistīts ar signāla pārraidi. Bulgārijā ir 43 lieli, augsti torņi, tādi kā Zaķusalas tornis, un 650 mazāki torņi. Ierīkojam visas digitālās apraides tehnoloģijas, arī augstas izšķirtspējas pārraidēm. Savukārt Hannu Pro Bulgaria un otrs operators atbild katrs par sava satura komplektēšanu."

Hannu Pro pirmsākumi meklējami 1993.gadā, kad tika dibināta studija Silikons - Latvijā pirmā datorgrafikas studija, kas veidoja televīzijas kanālu grafisko noformējumu, izmantojot Silicon Graphics tehnoloģijas. Gandrīz vienlaikus ar studijas izveidi tika dibināta nodaļa, kas nodarbojās ar profesionālu risinājumu izstrādi un tehnikas piegādēm televīzijas kompāniju vajadzībām. Kopš 1997.gada Hannu Pro ir patstāvīga kompānija.

Hannu Pro arī pieder meitasuzņēmums Hannu Digital, kas Latvijā piedalījies ciparu virszemes televīzijas apraides ieviešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses