Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Laima izvērš ekskluzīvās produkcijas ražošanu

AS Laima šogad plāno palielināt ekskluzīvās produkcijas klāstu četras reizes.

Jaunā sortimenta izveidē Laima piesaistījusi šefpavārus Raimondu Zommeru no restorāna Kaļķu vārti, Havjeru Garsiju - restorāns Tex Mex, Lauri Aleksejevu - restorāns 36. līnija un Jāni Kairi - Tallink restorāns Elements. Katrs no pavāriem radījis konfekšu receptes. Jaunais sortiments apvienots konfekšu kārbā Compliments.

Kopumā Laima šokolādes produkcijas ražošanā tiks realizētas investīcijas 200 000 eiro apjomā iekārtu iegādei un telpu renovācijai.

Ekskluzīvās produkcijas īpatsvars Laima šokolādes grupas produktu portfelī 2012. gadā varētu sasniegt 3%.

„Kopumā šogad plānojam eksporta tirgos pārdot 35 t ekskluzīvās produkcijas. Tā ir jauna sadaļa mūsu produktu portfelī, to akcentējam. Ekskluzīvā produkcija dod augstās kvalitātes apliecinājumu Laima zīmolam.  Prioritārās eksporta valstis ir Krievija, ASV, Japāna, Lielbritānija, Īrija, Vācija un Slovākija.

Tā kā eksporta attīstību  plānojam arī Ķīnā, Japānā, kā arī Brazīlijā, tad uz šīm valstīm trīs gadu laikā ekskluzīvās produkcijas eksports varētu pieaugt 35 - 50%,” plānoto raksturo Ieva Jonsone, eksporta direktore.

Jau aprīļī jaunā produkcija būs pieejama Latvijā, Laima zīmola veikalos un Lidostā. Šobrīd norit sarunas par produkcijas izplatīšanu arī vairākos veikalu tīklos.

Laima lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS Nordic Partners, kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā Nordic Partners Limited holdingā. Nordic Partners un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no pirmajiem vērienīgā holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši strādājis un vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses