Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

PR: Latvijā pieprasīts dabīgi raudzēts kvass

Pieaugot dabīgi raudzētā kvasa īpatsvaram Latvijas kvasa tirgū, patērētāju pieprasījums attīsta arī kvasa tirdzniecības kultūru. AS "Cēsu alus" paplašina Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecību, piedāvājot patērētājiem izlejamo kvasu.  

AS "Cēsu alus" šī gada februārī uzsāka dabīgi raudzētā kvasa tirdzniecību Latvijā. Piedāvājot patērētājiem augstvērtīgas kvalitātes produktu Latvijā vēl visnotaļ šaurā nišā – dabīgi raudzētā kvasa kategorijā – Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecības rezultāti ir pārsteidzoši veiksmīgi. Piecos mēnešos Ulmaņlaiku kvasa realizācijas apjomi sastāda 600 tūkstošus litru, kas jau pārsniedz sākotnējo Cēsu alus mērķi – līdz gada beigām pārdot miljons litru kvasa.

"Šobrīd Latvijas kvasa tirgu var sadalīt divās daļās – raudzētie kvasi un neraudzētie kvasi, kas ir ražoti izmantojot iesala ekstraktu. Mēs redzam perspektīvu tieši raudzētā kvasa segmentā, tādēļ piedāvājot Ulmaņlaiku kvasu, plānojam palielināt kopējo raudzētā kvasa tirgus īpatsvaru Latvijas kvasa tirgū, kas šobrīd vēl ir salīdzinoši neliels" stāsta AS "Cēsu alus" tirdzniecības un mārketinga direktors Gustavs Zatlers.

Pieaugot kvasa pieprasījumam tieši vasarā, Cēsu alus uzsāk izlejamā Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecību. Līdz rudenim vasaras pilsētā – Jūrmalā iedzīvotāji un atpūtnieki varēs iegādāties kvasu apmeklētākajās Jūrmalas vietās – Lielupē, Dubultos, Dzintaros un Majoros. Izlejamā kvasa tirdzniecības vietas tiks izvietotas minēto rajonu dzelzceļa stacijās, kur vasaras brīvdienās pulcējas ievērojams skaits atpūtnieku un pilsētas viesu.

"Ulmaņlaiku kvass pateicoties tā dabīgajai raudzēšanas metodei un kvalitatīvajām garšas īpašībām patērētājiem asociējas ar izlejamo kvasu, ko reiz varēja nopirkt izlejamā veidā pilsētvidē no lielām metāla mucām. Cēsu alus, rūpīgi pētot tirgus un patērētāju paradumu maiņas tendences, elastīgi pielāgojas patērētāju vajadzībām maksimāli cenšoties tās apmierināt. Tādēļ esam uzsākuši izlejamā kvasa piegādi un tirdzniecību vasaras visapmeklētākajā pilsētā Jūrmalā" pauž G. Zatlers.

Rīgā izlejamais Ulmaņlaiku kvass šovasar ir iegādājams visos lielākajos brīvdabas pasākumos un iedzīvotāju iecienītajos tirdziņos. Jau šajā nedēļas nogalē izlejamā Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecība notiks Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica 2009" Rīgā, Siguldā un Jelgavā.

Ulmaņlaiku kvass tiek gatavots pēc tradicionālas metodes, tādēļ šajā produktā var būt līdz 0,5 % alkohola. Dabiskas rūgšanas gaitā radies iespējamais alkohola procents nepadara dabiski raudzēto kvasu par alkoholisku dzērienu, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie ierobežojumi par produkta atrašanās vietu un tirdzniecības aizliegumu. Ulmaņlaiku kvass ir bezalkoholisks dzēriens un to var lietot uzturā bez ierobežojumiem, tā iedarbība uz cilvēka organismu ir līdzīga kā kefīram un skābputrai, kas turklāt regulē zarnu trakta darbību un neļauj vairoties kaitīgiem mikrobiem.

Papildus informācija:

Agita Baltbārde

AS "Cēsu alus"  Sabiedrisko attiecību vadītāja

[email protected]

Tālr. 67511390; 29133073

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses