Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

PR: Uz Ulmaņlaiku kvasu nav attiecināmi Rīgas domes Sabiedriskās kārtības noteikumu grozījumi

Pēc sabiedrībā radušās ažiotāžas par iespējamo kefīra un kvasa publiskas lietošanas aizliegumu Rīgā, uz AS "Cēsu alus" klientu atsauksmju tālruni tika saņemti daudz zvani no patērētājiem, kas nav sasnieguši Latvijā atļauto alkohola iegādes vecumu – 18 gadus, kuri neskaidrību rezultātā nav varējuši iegādāties "Ulmaņlaiku kvasu" Latvijas tirdzniecības vietās.

Atsaucoties uz publikāciju šodien laikraksta Dienas bizness interneta portālā www.db.lv, informējam, ka Rīgas dome ir precizējusi – aizliegums "atrasties sabiedriskā vietā ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu vai alkoholisko dzērienu, kura absolūtā spirta daudzums pārsniedz 0,5 tilpumprocentus jebkādā vaļējā tarā" attiecas tikai uz alkoholisko dzērienu lietošanu publiskās vietās. 

AS "Cēsu alus" šogad tirgū ieviestais Ulmaņlaiku kvass ir dabīgi raudzēts produkts, kas, gatavojot pēc tradicionālas metodes, satur 0,5% alkohola. Dabiskas rūgšanas gaitā radies iespējamais alkohola procents nepadara dabiski raudzēto kvasu par alkoholisku dzērienu. Ulmaņlaiku kvass ir iekļauts Eiropas Savienības Kombinētajā nomenklatūrā ar kodu 2202 – tas nozīmē, ka tas ietilpst bezalkoholisko dzērienu kategorijā, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas nedz Rīgas domes Sabiedriskās kārtības noteikumu grozījumi, nedz alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie tirdzniecības ierobežojumi par produkta atrašanās vietu un tirdzniecības aizliegumu.

Kā AS "Cēsu alus" pastāstīja Rīgas domes atbildīgās komitejas pārstāve Ilze Kricāne: "Topošie grozījumi Rīgas domes noteikumos nav vērsti uz dabīga raudzēta kvasa un kefīra lietošanas ierobežošanu Rīgā. Noteikumi tiks attiecināti tikai uz alkoholiskiem dzērieniem. Kvass ir bezalkoholiskās dzērienu kategorijas dzēriens un to lietošana netiks ierobežota."

AS "Cēsu alus" vērš uzmanību – Ulmaņlaiku kvass ir bezalkoholisks dzēriens – to ir atļauts tirgot nepilngadīgām personām un to var lietot uzturā bez ierobežojumiem, tā iedarbība uz cilvēka organismu ir līdzīga kā kefīram un skābputrai, kas turklāt regulē zarnu trakta darbību un neļauj vairoties kaitīgiem mikrobiem.

Informācijai:

Akciju sabiedrība Cēsu alus ir otra lielākā alus darītava Latvijā un visvecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā. 98% balsstiesīgo akciju pieder somu koncernam OLVI Oуj. Kopš 2001. gada uzņēmuma attīstībā investēti 25 miljoni latu, no tiem 7 miljoni 2008. gadā – ražošanas kompleksa paplašināšanā un skārdeņu pildīšanas līnijas uzstādīšanā. AS Cēsu alus produktu portfelī ir plaši pārstāvētas astoņas dzērienu kategorijas: alus, alkoholiskie kokteiļi, sidri, enerģijas dzērieni, near water (bagātināts ūdens), sulas, sulu dzērieni, bezalkoholiskie dzērieni.

Papildus informācija:

Agita Baltbārde

AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja

[email protected]

Tālr. 67511390; 29133073

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses