Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rubiks aizstāv mazās putnu fermas

Eiroparlamenta deputāts Alfrēds Rubiks iebilst pret Eiropas Savienības (ES) prasības par dējējvistu labturību ieviešanu jau no 2012.gada 1. janvāra. Tā paredz, ka dējējvistas aizliegts turēt šauros un prasībām neatbilstošos sprostos, bet mazās fermas pēc Rubika domām prasībām atbilstošus būrus laikus nepapēs ieviest.

"Lielās putnu fabrikas sava biznesa modernizācijā ieguldīja lielus līdzekļus, lai nodrošinātu atbilstību jaunajiem ES normatīviem. Tomēr fermām, kuras pieder nelielām saimniecībām, šādi izdevumi kļūst par smagu slogu un iespējams tām nāksies pārtraukt savu biznesu pēc jaunās Direktīvas prasību stāšanās spēkā. Līdzīga situācija veidojas ne tikai Latvijā," teikts A. Rubika paziņojumā.

Viņš kopā ar savu kolēģi Bairbre de Brun, Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības Komitejas biedri, atzīmē, ka vairākas valstis nepaspēs pilnībā nomainīt vecos būrus noteiktajā termiņā. Tika apstiprināts, ka dažas Dalībvalstis nesniedza nekādu informāciju par atbilstību un, ka Spānija lūdza pagarināt termiņu līdz 2014.gadam, kas norāda, ka ne visas dalībvalstis varēs izpildīt direktīvu minētajā termiņā.

Līdz ar to Rubiks kopā ar kolēģi iesnieguši vairākus jautājumus Eiropas Komisijas pārstāvjiem, lai noskaidrotu dalībvalstu progresu šajā ziņā, kā arī to, ko Komisija darīs, lai nodrošinātu, ka olas no neatbilstošiem būriem, ieskaitot tos no trešajām valstīm, neiekļūs tirgū un kādas būs soda procedūras tām valstīm, kas noteikumus pārkāps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses