Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šafranskis: Neļaujot paplašināt uzņēmumu, Ventspils domes ierēdņi rīkojas noziedzīgi

2012. gada 23. janvārī Administratīvā rajona tiesa (Liepājā) saskaņā ar AS Ventspils Grain Terminal pieteikumu ierosināja lietu pret Ventspils pilsētas domi par noraidījumu graudu termināļa paplašināšanas projekta īstenošanai Ventspils brīvostas teritorijā.

Lietas būtība - ar tiesu instances lēmumu uzlikt par pienākumu Ventspils pilsētas domei izdot kompānijai labvēlīgu administratīvo aktu, jo tiesiska pamatojuma cita lēmuma pieņemšanai nav, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis.

Savu negatīvo lēmumu, kas kavē ostas termināļa attīstību, Ventspils pilsētas dome pamatoja ar noraidošo sabiedrisko viedokli, kaut gan publiskās apspriešanas ietvaros vairāk nekā 520 pilsētas iedzīvotāju izteicās "par", bet tikai 106 balsis bija "pret". Tādējādi publiskās apspriešanas rezultāts viennozīmīgi liecina par to, ka nomācošais pilsētnieku vairākums, atšķirībā no pilsētas ierēdņiem, atbalsta ostas attīstību un saprot nepieciešamību piesaistīt ārvalstu investīcijas, norāda V. Šafranskis.

Turklāt Ventspils pilsētas dome atteica dot tiesības attīstīt un paplašināt stabili strādājošu kompāniju ar 100% ārvalstu kapitālu, tādējādi apdraudot ostas konkurētspēju un Latvijas kā ārvalstu investīcijām atvērtas valsts reputāciju, un valsts starptautisko biznesu.

Šis jau ir otrais projekts, kura īstenošanas tiesības AS Ventspils Grain Terminal ir spiesta aizstāvēt tiesā: iepriekš pēc kompānijas pieteikuma Administratīvā rajona tiesa ierosināja lietu pret Ventspils brīvostas pārvaldi, kas novilcināja dzirnavu un makaronu ražotnes būvniecības projekta saskaņošanu.

"AS Ventspils Grain Terminal valde pauž patiesu nožēlu un ir norūpējusies par to, ka Latvijas ekonomikai tik nepieciešamajiem vairāku miljonu investīciju projektiem ir jānogaida tiesu instanču lēmumus ierēdņu, kuri "privatizējuši" varu pilsētā un ostā un vada tās tikai savās privātajās (gan politiskajās, gan komerciālajās) interesēs, ietiepības un atklātas kaitniecības dēļ. Šī iemesla dēļ daudz citu tiem neizdevīgu iniciatīvu un projektu noput uz plauktiem, ja investori tiesās neaizstāv savas tiesības tos realizēt.

Uzskatām, ka gadījumā ar noraidījumu AS Ventspils Grain Terminal norādītā projekta realizēšanā Ventspils pilsētas dome pieņēma pēc būtības noziedzīgu lēmumu attiecībā pret pilsētas un ostas interesēm, apzināti sagrozot publiskās apspriešanas rezultātus "mēra pienākumu neizpildošās" personas, kura tādējādi norēķinās ar attiecībās pret viņu principiāliem, tādējādi pilsētai nevēlamiem, investoriem, interesēs," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses