Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Toyota automašīnas atsauks arī Eiropā; pagaidām nav ziņu par bojātiem modeļiem Latvijā

Japānas autobūves kompānija Toyota Motor Corp. nolēmusi atsaukt automašīnas arī Eiropā, lai novērstu tajās radušās problēmas ar gāzes pedāļiem, teikts ceturtdien publiskotajā paziņojumā. Taču konkrēts atsaucamo automobiļu skaits pagaidām netiek minēts.

"Toyota atsauks automašīnas Eiropā. Taču mēs vēl neesam droši par modeļiem un automobiļu skaitu," pavēstīja kompānijas preses pārstāvis Pols Nolasko.

Toyota izplatītāja Latvijā Wess motors reklāmas un mārketinga nodaļas vadītāja Jana Šilvane portālam db.lv norādīja, ka pagaidām nav nekādas informācijas, ka mašīnas ar defektiem ir arī Baltijas valstīs. Viņa akcentēja, ka detaļa, kas izraisa gāzes pedāļa iesprūšanu, tiek ražota Kanādas rūpnīcā un pārsvarā tā tika uzstādīta modeļiem, kuri paredzēti ASV tirgum. «Ja tiks saņemts apstiprinājums, ka kādai mašīnai Latvijā varētu būt konstatēts šāds defekts, tad mēs aicināsim klientus atvest uz garantijas remontu automašīnas, lai veiktu pārbaudi, bet šobrīd tādas ziņas nav,» norādīja J. Šilvane.

Jau vēstīts, ka Toyota jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka gāzes pedāļu mehānismā radušās problēmas dēļ ASV atsauc 2,3 miljonus automašīnu.

Kompānija ASV atsauca 2009.-2010.gada "RAV4" modeļus, 2009.-2010.gada "Corolla", 2009.-2010.gada "Matrix", 2005.-2010.gada "Avalon", 2007.-2010.gada "Camry", 2010.gada "Highlander", 2007.-2010.gada "Tundra" un 2008.-2010.gada "Sequoia" modeļus.

Toyota norādīja, ka atsauktajās automašīnās tiks salaboti gāzes pedāļi, kuri, tiem nolietojoties, dažos gadījumos mēdz iesprūst daļēji nospiestā stāvoklī.

Savukārt trešdien Japānas uzņēmums izplatīja paziņojumu, ka ASV atsauks vēl miljonu automašīnu, lai nomainītu grīdas paklājiņus, kuros var ieķerties gāzes pedālis.

Grīdas paklājiņu dēļ valstī tiek atsaukti 2008.-2010.gada "Highlander", 2009.-2010.gada "Corolla", 2009.-2010.gada "Venza", 2009.-2010.gada "Matrix" un 2009.-2010.gada "Pontiac Vibe" modeļi.

Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" Japānas autoražotājam noteikusi negatīvu kredītreitinga perspektīvu, norādot uz iespējamu reitinga samazināšanu nākotnē.

Toyota otrdien ASV pārtrauca astoņu modeļu tirdzniecību, kamēr tiek izpētītas iepriekš minētās problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses