Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cēsu alus iegādāsies Piebalgas alu

Alus darītava AS Cēsu alus iegādāsies visas SIA Piebalgas alus kapitāldaļas, teikts Somijas koncerna Olvi, kurā ietilpst Cēsu alus, publiskotajā paziņojumā. Iecerēto darījumu vēl nepieciešams apstiprināt Latvijas Konkurences padomei.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka labi zināmie Piebalgas alus ali un kvasi papildinās mūsu produktu piedāvājumu. Piebalgas alus pārņemšana ir nozīmīga daļa no mūsu korporatīvās stratēģijas attiecībā uz augstas kvalitātes produktiem. Mēs vēlamies patērētājiem piedāvāt jaunas, tendencēm atbilstošas garšas, kā arī stiprināt mūsu pozīciju tirgū, vienlaikus paturot prātā rentabilitāti. Cēsu alus ir efektīva loģistikas, tirdzniecības, mārketinga un izplatīšanas organizācija visā valstī. Tādējādi tirgus un pārdošanas perspektīvas Piebalgas alus produktiem ir labas," paziņojumā norāda Cēsu alus izpilddirektore Eva Sietiņsone.

Tikmēr Olvi izpilddirektors Lase Aho skaidro, ka Piebalgas alus darītava ir ļoti labi piemērota uzņēmuma izaugsmes stratēģijai Latvijas tirgū.

Jau vēstīts, ka Cēsu alus un Piebalgas alus pārstāvji tiešsaistes preses konferencē pirmdien informēs par uzņēmumu attīstības plāniem. Tiešsaistes preses konference notiks plkst.13.

Preses konferencē piedalīsies Sietiņsone un Piebalgas alus pārstāvis Aigars Kokins.

Tāpat ziņots, ka 2019.gadā Piebalgas alus strādāja ar 4,173 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 45 158 eiro apmērā pretstatā peļņai 2018.gadā.

Kompānijas kapitālā 49% pieder SIA SD Invest, kuras vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Igors Šeheļevs, bet 51% pieder Saeimas deputāta un bijušā zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) ģimenei.

Tostarp 30% Piebalgas alus kapitāldaļu pieder SIA Tondo, kuras īpašnieki ir Dūklavs (98,77%), kā arī viņa meita Dace Dūklava-Kokina (1,23%). Vienlaikus 13% Piebalgas alus kapitāldaļu pieder Cēsu rajona Jaunpiebalgas pagasta zemnieku saimniecībai Kalna-Brici, kuras vienīgā īpašniece ir Dūklava sieva Ināra Dūklava, bet pārējie 8% Piebalgas alus kapitāldaļu pieder pašam Dūklavam.

Savukārt Cēsu alus 2019.gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% - līdz 4,057 miljoniem eiro.

Cēsu alus kapitālā 99% pieder Somijas koncernam Olvi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses