Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tesla zaudējumi otrajā ceturksnī sasniedz 408 miljonus ASV dolāru

Automašīnu ar elektrisko dzinēju ražotājs Tesla informējis investorus, ka otrajā ceturksnī kompānija strādājusi ar zaudējumiem, kas pārsniedz iepriekš analītiķu prognozētos.

Pēc paziņojuma strauji kritās ASV kompānijas akcijas cena. Analītiķi bija gaidījuši paziņojumu par zaudējumiem, tomēr tie pārsniedz prognozes.

Tesla zaudējumi aprīlī-jūnijā sasniedza 408 miljonus ASV dolāru (366 miljonus eiro), tostarp 117 miljoni ASV dolāru saistīti ar restrukturizāciju un citām izmaksām, lasāms kompānijas vēstulē akcionāriem.

Vienlaikus Tesla, kuru vada pretrunīgi vērtētais tehnoloģiju uzņēmējs Īlons Masks, otrajā ceturksnī piegādāja rekorddaudz automobiļu - 95 356. Arī saražoto spēkratu skaits sasniedzis jaunu ceturkšņa rekordu - 87 048.

Tesla rekordus raksturoja kā "nozīmīgu pagrieziena punktu, jo tas parāda straujo progresu globālās loģistikas un piegāžu darbības pārvaldību, kad apjoms ir lielāks".

Piegāžu un saražoto spēkratu skaita kāpums lielā mērā saistāms ar Model 3 panākumiem. Šis modelis ir pirmais, ko Tesla piedāvā masu tirgū, tādēļ tā cena ir pieejamāka. Ar to Tesla mēģina palielināt ieņēmumus, lai atmaksātu investoriem un ieguldītu jaunu elektromobiļu attīstībā.

Autoražotājs apliecināja, ka joprojām plāno līdz gada beigām sākt Model 3 ražošanu Ķīnā, bet ASV Kalifornijas štata Fremontā nākamgad sāks ražot Model Y, kas arī paredzēts masu tirgum un papildu komplektācijā būs pieejams kā automašīna ar septiņām sēdvietām.

Tesla arī norādīja, ka ir reāli sasniegt šim gadam noteikto mērķi - 360-400 tūkstoši piegādātu automobiļu.

Top komentāri

Petrovičs
P
Naudu mazgā un izvairās no nodokļiem visur, arī ASV. Ar vienu atšķirību ka viņu valsts sargā pilsoņu intereses un dara to ļoti gudri. Katrā viņu mnogohodovočkā galēja atkal būs kādas citas valsts banka un rezultātā cita valdība, kurai būs jākompensē depozīti. Balansam taču jābūt. Kā izņemt no apgrozības "lieku", jeb ne ar ko nenodrošinātu "pārdrukāto" naudu? Atrast to kādā citā valstī, vēlams tādā kā mūsu (jo šeit tevoča Sema rīkojumi tiek izpildīti momentāni, bez liekiem kā saka razgovoriem) un pasludināt to par "netīro", vai kā šobrīd tantiņas televizorā saka "negodīgi" iegūto un tādā veidā izņemt. Tas ir viss kas jāzin par visiem "netīras" naudas izmeklējumiem, saistītām ar to krātīšanām un sūdiem visā pasaulē un šādā vieda kantoriem kas katru gadu rada miljardu lielus zaudējumus bet vienalga strādā. Tādu uzņemumu darbs ir pati par sevi viena lielā shēma. Vai par visiem šiem Cukurbruģiem un Maskiem kuriem alga esot 1 dolars gadā. Ko mēs šeit vispār saprotam nodokļu nemaksāšanā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses